Trenér Ivan Pihávek: Přes únavu hrajeme dobře

Jeho tým v poháru Meteoru prohrál o víkendu s pořadatelským mužstvem jen vinou únavy, která se na něm podepsala v závěru utkání jako důsledek velmi náročné zimní přípravy. Trenér Ivan Pihávek má tři týdny před zahájením jarní části divizní soutěže dost času vyladit formu svých svěřenců.

Po zápase, ve kterém soupeř otočil skóre v posledních minutách ve svůj prospěch, jste se na své hráče nezlobil…
Naopak, musím je pochválit. Trénujeme každý den, do toho jsme odehráli za týden tři těžké zápasy a ve všech jsme měli nad soupeři navrch. Vidím, že kluci toho mají už plné zuby, takže tento týden jsem naordinoval několikadenní volno. Na programu je jen krátký modelový zápas a v sobotu poslední utkání na Meteoru se Zápy. Pak nás čeká čtrnáct dnů ladění formy.

Hrajete na umělé trávě. Vyhovuje vám?
Je to vražedný povrch. Tělesná schránka hráčů na ní dostává strašně zabrat. A ta v Kladně je navíc už stará a špatná. Proto se teď přesuneme na trávu. Na umělce těžko nacvičíme styl hry, když je odlišná od přírodní trávy.

V turnaji se snažíte hrát centry za obranu soupeře. Bude to jarní styl Kladna?
Rádi bychom tohle praktikovali. Těším se, až budu mít většinu mužstva na tréninku, protože dosud jsme se scházeli kvůli zraněním, školám či pracovním povinnostem v šesti, v osmi lidech, a to moc variant hry nenacvičíte… Na šablonách začneme teprve pracovat.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí