Kanonýři dali razítko na postup do play off

Florbaloví Kanonýři potřebovali v 21. kole bodovat s Rožnovem, aby získali definitivní jistotu postupu do play off. To se jim podařilo tříbodovým vítězstvím, na kterém měl velkou zásluhu i navrátilec Louvar, který si připsal tři kanadské body

FBC Kanonýři Kladno – 1. FBK Rožnov p/R 9:6 (4:2, 2:0, 3:4)

Kladno mělo perfektní vstup do zápasu a už po pěti minutách vedlo 3:0, když se dvakrát prosadil Klápa a jednou Richtr T. Hosté snížili v 9. minutě po zásahu střelce Vitkoříka. Tříbrankové vedení vrátil Kanonýrům přesilovkovou trefou Louvar. Brzy po gólu se nechal vyloučit Prošek a Rožnov se v přesilovce také radoval z gólu.

Druhá třetina se domácím herně (tradičně) nepovedla. Využít se nepodařilo ani jednu ze dvou přesilových her. Více šancí měli hosté, ale vylámali si zuby na Šárkovi. Kanonýři si branky nechali až na závěr třetiny, kdy se trefili Nushart a Richtr T., a zvýšili na 6:2.

Rožnov nesložil zbraně a brzy po návratu ze šaten přidal třetí gól, čímž odstartoval přetahovanou ve třetí části. V té byli „Valaši“ o gól úspěšnější v poměru 4:3, ale na celkovém vítězství Kladna se už nic nezměnilo.

V posledním kole Kanonýři přivítají Hattrick Brno. Kladno se ještě při výhře může teoreticky posunout na 4. místo, ale potřebuje k tomu souhru výsledků v jiných zápasech.

Sestava Kladna: Šárka – Mandler, Pertlík, Přívara, Nushart, Klápa – Holčák, Richtr O., Lacko, Prošek, Louvar – Blažek, Míka, Gruber, Slivka, Ritchtr T.

Branky a asistence Kladna: 00:39 Michal Klápa (Dušan Přívara), 03:44 Michal Klápa (Jan Louvar), 04:56 Tomáš Richtr (Ondřej Richtr), 15:23 Jan Louvar (Tomáš Nushart), 36:26 Tomáš Nushart (Michal Klápa), 38:35 Tomáš Richtr (Jakub Gruber), 45:23 Dušan Přívara (Tomáš Nushart), 48:18 Jan Louvar (Ondřej Richtr), 54:23 Jakub Prošek (Petr Lacko).

-tl –

Foto: Petr Hácha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí