Tereza „Vepřoun“ si chválí makačku v Bělorusku

Je nejlepší, a když s tím někdo nesouhlasí, tak určitě časem nejlepší bude. Řeč je o Tereze Dvořákové zvané „Vepřoun“. V bojovém odvětví K-1 v kategorii do 60 kilogramů u nás nemá soupeřku.

Vavříny sbírá i v zahraničí, kde se v březnu představí na turnaji v Holandsku. Formu předtím odjela nasbírat do země bojových umění zaslíbené, do Běloruska.

„Týdenní soustředění bylo vážně super. Velká makačka,velká zkušenost a skvělá možnost, jak si zatrénovat pod taktovkou jedněch nejlepších na světě. Trénovalo se dvakrát denně a hned první den, co jsme dorazili do Minsku, tak nám vyprášili kožichy. Rozrazili mi nos a pak už mi po celý zbytek soustředění tekla červená, na což já dost trpím,ale v trénování mě to samozřejmě nezastavilo. Spíš nabudilo k lepším výkonům, co se týče krytí a uhýbání úderům,“ vzpomínala po svém návratu studentka kladenského Sportovního gymnázia.

Odpoledne měla tréninky zaměřené na techniku. „Techniky se drilovaly pořád, protože Bělorusové jsou obrovští perfekcionisté. V Bělorusku se trénuje trochu odlišně než u nás. Nejvíce se dbá na správné provedení všech úderů a kopů, pohybu, postoje. Musela jsem se přeučovat, což obnášelo například na pytli půlhodinové pilování jediného úderu. Vůbec mi to nevadilo, protože když chce být člověk co nejlepší, tak je ochotný pro to udělat cokoliv,“ zdůrazňuje Tereza a dodává, že se jí hodně líbila atmosféra tréninků. „Ale musím upřímně přiznat, že ke konci soustředění jsem se stejně těšila na naše české tréninky a na lidi, kteří mi pomáhají tady u nás růst. Prostě všude dobře, doma nejlépe,“ uzavírá „Vepřoun“ s úsměvem běloruskou anabázi.

S úsměvem ji zpátky v Kladně přivítal i její trenér Pavel Hakim Majer. „Terka půjde v Holandsku začátkem března poprvé zápas na pět kol. Aby stále výkonnostně stoupala, musí vyrážet za hranice,“ říká promotér známé Noci válečníků.

Jan Murárik

terezabelorusko

Běloruské soustředění, Tereza stojí první vpravo


Počasí Kladno

Předpověď počasí