Volejbalisté předvedli koncert. Brno přejeli ve třech setech a jdou do play off

Na palubovku o play off bojujícího a v tabulce na osmé příčce umístěného Kladna přijelo čtvrté Brno. V roli favorita byli sice hosté, ale opak byl pravdou. Domácí volejbalisté nakonec vyhráli jasně 3:0 a zajistili si účast ve vyřazovacích bojích.

Hosté vstoupili do zápasu velmi útočně naladěni a hráli uvolněně a jednoduše. I když se ujali vedení 4:1, kladenský tým se nenechal rozhodit a nepříznivé skóre dotáhl a následně první sadu i otočil ve svůj prospěch. Kladnu se dařil především servis, se kterým měli hráči Brna potíže. Domácí využili hned první setbol a ujali se vedení.

Do druhého setu vlétlo znovu lépe Brno, které rychle zaznamenalo vedení 3:0. Stejně jako v předchozí sadě, i tentokrát Kladno využilo jako snad v každém zápase svou největší zbraň - bojovnost. Díky ní domácí opět vyrovnali. Brňané se však znovu vzchopili a zase získali tříbodový náskok (19:16). Za stavu 23:23 přišel dramatický závěr setu s nejasným vítězem. První setbol této sady mělo Brno, ale nevyužilo ho, což domácí celek vzápětí potrestal a vedl v zápase už 2:0.

Třetí dějství bylo také vyrovnanou záležitostí. Na straně Kladna však bylo vidět, že ho oba vítězné sety nakoply a rozjetou mašinu se Brnu nedařilo zastavit - kladenský tým si během dlouhé pasáže držel čtyřbodový náskok. Ani v tomto setu nedal soupeři větší šanci a jednoznačně zápas vyhrál 3:0.

"Začátek utkání byl z naší strany zbytečně nervózní a udělali jsme v něm spoustu nevynucených chyb. Bylo to vyrovnané a mohli jsme tu první sadu rozhodnout dřív. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli a jsme moc rádi, že jsme v play off," řekl kladenský kapitán Borek Fokt.

"Takový zápas jsem z naší strany určitě nečekal. Jsem velmi rád, že postupujeme do play off a za to, co jsme dnes předvedli. Teď si v klidu vychutnám pocity z výhry s panákem v ruce a doutníkem," svěřil se potěšený trenér Kladna Milan Fortuník.

Kladno - Brno 3:0 (25:21, 26:24, 25:21)

Sestava Kladna: Fokt, van Haarlem, Bouza, Trojan, Křesťan, Lenc, libero Václavík

Střídali: Nesvačil, Cull, Syrůček

Diváků: 280

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí