Kladno narazí na posílené Louny

Jarní část divizní soutěže startuje pro Kladno dnes odpoledne v Lounech. Fotbalisté SK narazí na soupeře, který vyhlásil záchranu jako svůj hlavní cíl.

Louny jsou v současnosti beznadějně poslední a poslední tedy zůstanou, i když dnes Kladno porazí. To SK výhrou potvrdí druhé místo a s ním i vážnost kandidáta na postup do vyšší soutěže.

Ovšem Louny přes zimu výrazně posílily, a tak se z jasného outsidera zápasu stává nepříjemný protivník lačnící po skalpech favoritů. Přišli Michal Macháček z Viktorie Žižkov, Lukáš Kučera z Vyšehradu, Dominik Nobst z Bydžova, ze Souše Vít Popelka a Lukáš Bodeček z Jablonce, který ale kvůli trestu z podzimu dnes nehraje.

Stejný problém v sestavě řeší také trenér Kladna Ivan Pihávek. Tomu pro karetní tresty chybí Tomáš Procházka a Dominik Šíma. 

„Nemůžeme počítat ani s Tóthem, který zatím na zraněnou nohu jen stěží obuje kopačku. Příležitost proto dostanou mladíci, kteří se osvědčili v přípravě. V záloze nastoupí od začátku jeden z dvojice Bořík – Kraus. Na hrotu pak Jung, jediná posila na jaro. Soupeř měl v přípravě slušné výsledky, máme z něj respekt, ale příprava je něco jiného než mistrák. Věříme si,“ říká před utkáním kladenský kouč. 

Zápas v Lounech má výkop v půl třetí odpoledne.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí