Trenér Fortuník: V play off jsme na vztek ostatním

Včera v hospodě Máka propukly oslavy. Co mohlo téct, teklo proudem, zpívalo se, smálo, vtipkovalo. To celé měla na svědomí parta kladenských volejbalistů, kteří dávali najevo radost z postupu do play off. O krásném pocitu i soupeři si s námi povídal trenér Milan Fortuník.

Co vás napadlo v první vteřině, když jste se dozvěděl, že vaším soupeřem ve čtvrtfinále je třetí Karlovarsko?
Že nemusím zajišťovat ubytování. Vary jsou z těch dalších možných soupeřů pro play off Kladnu nejblíže, tudíž tam k zápasům ve středu i ve čtvrtek pojedeme na otočku. 

O čem bude vaše čtvrtfinálové série?
Play off začíná za tři dny a v tak krátké době nic převratného nevymyslíte. Bude to hlavně o tom, že Karlovarsko je favorit a my musíme pečlivě hledat slabé stránky jejich hry a ubránit Džavoronoka. Velký otazník visí nad tím, jak se vyrovnáme s prostředím karlovarské haly, kde je tak nezvyklé osvětlení, až vám připadá, že let míče doprovází stroboskopický efekt. Věřím, že tam nebudeme tak trapní, jako při našem zápase v základní části. 

Play off se hraje na čtyři vítězná utkání. Maximálně tedy na sedm. Kolik utkání podle vás s Vary odehrajete?
Rád bych věřil tomu, že to bude čtyři nula pro nás (směje se) a doufám, že to neskončí čtyři nula pro ně. Ve skutečnosti to nedokážu odhadnout. Stoprocentně se jdeme poprat o postup. Play off je jiná soutěž než základní část a může se stát cokoli.

Kolikáté play off z prostředku tabulky to pro vás bude v roli trenéra?
Nevzpomenu si. Pamatuji si, jak jsem musel plnit zadání majitelů klubů, abych je zachránil, anebo jak jsme šli do play off z prvního či druhého místa… 

Když se ohlédnete za základní částí, ve které jste skončili šestí, co vidíte?
Vidím, že jsme po Vánocích z deseti zápasů osm vyhráli! Potvrdilo se mi správné rozhodnutí při vyřazení Seiferta a Kulla z týmu. Musím se v duchu smát, když si vzpomenu, kterak odborníci před sezonou rádi Kladno pasovali na boj o záchranu, ne-li rovnou na jasného kandidáta sestupu. Asi všechny pořádně štveme (použil expresivnější výraz, pozn. red.), že jsme v extralize jako nováček narušili zavedené pořádky v tom, kdo by měl play off hrát a kdo ne. Holt tam jsme na úkor někoho jiného, s tím se nedá nic dělat (směje se).

Jan Murárik

postupkladenske

Kladenské volejbalistky a fanynky si nenechaly ujít společné foto

postupmilan

Milan Fortuník v rámci oslav načrtl plán přípravy na play off

postuposlavy

Oslavy se odehrály u Máky

postupsvolejbalisty

S volejbalisty slavil postup do play off i Vladimír Kameš

postupvaclavik

Václavík s Křesťanem hltají každé trenérovo zamyšlení

tabulkavolejbal


Počasí Kladno

Předpověď počasí