Hostouň potvrdila roli favorita. Hráči dostanou tatarák

Obávali se standardek soupeře a přitom z nich sami udeřili čtyřikrát. Hostouň – Tuchlovice 4:1 (3:0). 

Podle některých to měl být vyrovnaný zápas. Jak před jeho začátkem pronesl hostouňský Čurda, největší obavy z tábora soupeře šly z jeho standardek. „Nepustili jsme je k nim. Kromě několika málo rohů nekopali žádnu nebezpečnou,“ smál se záložník, který v minulosti prošel áčkem kladenského SK. A nebyl sám. Na hřišti to vypadalo, jako by hrálo Kladno proti Kladnu. Zvláště kladenský Trnka, zimní posila Hostouně, byl v zápase jasně rozdílový hráč. A když se k jeho důrazu i rychlosti přidal Čurda se svojí kopací technikou, nemohl se nikdo divit, že se domácí prosadili hlavní zbraní hostí… „Před zápasem jsme si něco vyzkoušeli s Jardou Trnkou na tréninku a jsem rád, že nám to v zápase vyšlo,“ usmíval se Jan Čurda. 

Tuchlovicím na hřišti výrazně chyběl Lukáš Hajník. „V sobotu mně ruplo ve stehně a doktoři zjistili, že mám ve svalu centimetrovou díru. Je otázka, jak by to vypadalo, kdybych hrál. Po čtyřech gólech ze standardek to je na zamyšlení. Někteří nesplnili svoje úkoly při osobním bránění,“ pokrčil rameny „Hajňas“.

Trenéru Hostouně nevadilo, že se jeho tým neprosadil gólem ze hry. „Na standardky jsme si věřili. Mámě na ně technické hráče. Zvolili jsme volnější tempo, protože nás o víkendu čeká další utkání. Asi se to divákům až tolik nelíbilo,“ míní Martin Čurda. Jiného názoru byl hned po zápase šéf klubu. 

„Mně se fotbal líbil a diváci si určitě také přišli na své. Vyhráli jsme zaslouženě. Ovšem Tuchlovice předvedly solidní fotbal. Kluci mi udělali radost a za odměnu bude tatarák na Kyrově,“ uvedl Jiří Hondl.

Méně úsměvů kolem sebe pochopitelně rozdával kouč Tuchlovic. „Chtěli jsme se porvat o příznivější výsledek, ale máme spousty zraněných, tak to lépe asi nešlo. Už se soustředíme na sobotní zápas doma proti předposlednímu Vranému. V něm jde o šest bodů. Byl tu jejich trenér, tak to se na nás chystají opravdu vážně. Jestli jsme počítali s tím, že v Hostouni nemusíme získat ani bod, tak v sobotu musíme vyhrát,“ poznamenal Daniel Drahokoupil.

K nadcházejícímu duelu o fotbalové bytí či nebytí se pro Vaše Kladno vyjádřil i trenér Vraného. „Když v sobotu (16.30 h.) v Tuchlovicích vyhrajeme, jsme bod před nimi. A na výhru si rozhodně věříme,“ upozornil příštího soupeře Josef Fujdiar.

Góly: Hanuščík, Motlík, Stočes, Zachariáš - Hadrika

Hostouň: Petlík – Vlasatý, Hanuščík, Motlík, Stočes, Čurda, Krndžija, Zachariáš, Letko (Krupička, Viduna, Pudil, Hofman, Šilhan, Slanina).

Tuchlovice: Pečonka – Pilař, Portužák, Zimerman, Cabejšek, Hafenrichter, Fitko, Balík, Kedroň, Hadrika, Kudela (Jalaghonia, Nejedlý, Brnovják, Muláček).

Diváků: 220

Jan Murárik

 

derbydve

Dvě stěžejní postavy domácích - Trnka s Čurdou

derbynazapas

Na zápas přišlo přes dvě stě diváků

derbypani

Páni to mají jednoduché

derbyprvni

První branka, stejně jako tři další, padla po standardce

derbytribuna

Tribuna byla poloprázdná. Na fotbal v Hostouni chodívá ještě víc lidí

derbyvhostouni

V Hostouni letí párek v rohlíku a pivečko

derbyzraneny

Zraněný Hajník zastal roli kustoda


Počasí Kladno

Předpověď počasí