Fotbalistky Libušína začaly jarní odvety rázně

Po vydařené zimní přípravě, kdy fotbalistky Libušína absolvovaly 25 tréninkových jednotek, 5 přípravných zápasů a soustředění na horách, odcestovaly do Postoloprt k prvnímu jarnímu kolu divize A.

Na hřišti tohoto soupeře libušínské hráčky již dlouho nebodovaly, ale tentokrát to bylo jinak. "Do zápasu jsme nastoupili hned se třemi novými hráčkami, ze Slaného jsme koupili kvalitní Sáru Hejtmanskou a dvě hráčky s potenciálem - Paurovou a Erbovou. A ač nás trápí marodka, na lavičce ještě bylo připravených pět hráček a sestava byla celkem kvalitní, i když ne úplně stoprocentní," sdělil trenér Libušína Roman Zeisl a pokračuje: "Výsledek 4:1 v náš prospěch sice vypadá jednoznačně, ale po většinu zápasu jsme byli pod tlakem a domácí si vytvářeli nebezpečné šance, které naštěstí končily mimo nebo byla na místě opět výtečná Váňová. V zápase jsme se výjimečně prosazovali z brejků, naštěstí jsme se v zakončení nemýlili a konečně při nás také stálo štěstí." 

V příštím utkání čeká Libušín rozjetá Hvězda Cheb, nováček soutěže, který už ovšem sedm kol nepoznal porážku a nebýt kontumací z prvních třech kol, byl by momentálně na druhém místě divize. Utkání je na programu v sobotu od 13.30 hodin v Libušíně na stadionu J.Vintra. 

FK Postoloprty - SK Baník Libušín 1:4 (0:2)

15´ Sára Hejtmanská 0:1, 44´ Kamila Slámová 0:2 (pen.), 46´ Bauerová 1:2 (pen.), 67´ Eva Tihelkova 1:3, 85´ Eva Tihelkova 1:4

SK: Váňová - Landová, Nedvědová, Vavrochová "C", Dorážková - Erbová (85´ Varhaníková), Slámová, Yeskina (63´ Kvapilová), Tihelková (87´ Pokorná) - Paurová (46´ Friedbergerová), Hejtmanská (89´ Jurošková)

- mar -

Foto: SK


Počasí Kladno

Předpověď počasí