Kladno vyhrálo v Lovosicích

Lovosice sice po výsledku 1:2 (0:1) na penalty ztratily s Kladnem dva body, ale stále na prvním místě mají před SK osm bodů náskok. Rozdíl, který nemusí být ve zbývajících pěti zápasech jara nedostižný.

Od začátku zápasu to vypadalo, že stíhání lídra tabulky bere Kladno vážně. Jak už je v jarní části zvykem, vnutilo soupeři svou hru a v sedmé minutě se prosadilo i gólově. Na konci trojnásobného ťukesu ve vápně zvedl ruce nad hlavu střelec Hanzlík.

K těžšímu zákroku se kladenský brankář dostal až ve třicáté minutě, kdy bravurně vytáhl míč, který mířil po přímém kopu pod břevno. Ovšem Kladenští v té době dávno opustili od fotbalu, který jim v prvních minutách přinesl převahu. Vyklidili plac a domácím dovolili před odchodem do šaten trefit tyčku.

Domácí laxní fotbal v podání SK potrestali hned po návratu do druhého poločasu vyrovnáním. Až do konce pak měli Lovosičtí víc ze hry, ovšem do vyložené šance se od vstřelení gólu znovu dostali až v osmdesáté druhé minutě, kdy ze tří metrů netrefili prázdnou branku… Sami tak dovedli utkání do penaltového rozstřelu. V něm Kalina, Jan Procházka, Hanzlík, Veselý, Tesař a Kraus zařídili Kladnu zisku dvou bodů. 

„Podle mne to byl hezký zápas. Kluci hráli dobře,“ usmíval se po utkání vedoucí mužstva Pavel Bartoš. 

Příští sobotu se SK doma střetne s Nymburkem (10.15 h.).  

Gól SK: Hanzlík

Sestava SK: Tesař – Pechr, Suchý, Veselý, Kalina, Štoncner, T. Procházka, Bořík, Borák, J. Procházka, Hanzlík (střídání ve druhém poločase Tóth za Suchého, Kraus za Boráka, Jung za Štoncnera, Růžička za T. Procházku).

Jan Murárik

kladlovosice


Počasí Kladno

Předpověď počasí