Veteráni zbrojí na Masters v Kanadě

Tréninky, příprava a spousta srandy. To jsou hlavní aspekty zákulisí kabiny, která se připravuje na červnový turnaj Masters v Kanadě. 

Hokejbalového mistrovství světa veteránů pro hráče ve věku nad 35 let se zúčastní i dva české výběry, z nichž jeden je až na několik výjimek tvořen z kladenských hráčů. Většina z nich už sice aktivně nehraje, ale při přátelském utkání proti druhému tuzemskému celku to příliš znát nebylo.

„Kladensko-česká“ reprezentace sice už dva zápasy odehrála, ten třetí proti svému domovskému rivalovi však byl první, ve kterém se sešli hráči v sestavě, v níž na konci května odletí do kanadského města Banff v provincii Alberta. Právě tam je čeká turnaj Masters a dvanáct soupeřů z celého světa.

První přípravné utkání s finální sestavou odehrály oba české týmy na druhé ploše kladenského zimního stadionu. Vyzkoušely si tak i rozměry hokejového hřiště, které je nedaleko Calagary od 1. do 5. června čeká. Tým, jehož jádro tvoří bývalí kladenští matadoři, doplněni o několik dalších vynikajících hráčů z ostatních měst České republiky, vyhrál nad druhým výběrem 3:2.

Na skóre i herně vyrovnaný zápas rozhodl necelou minutu před koncem David Tyburec, který v Kanadě tak trochu zavzpomíná na finále mistrovství světa 2009 v Plzni, kde vybojoval zlato proti Indii. Ta disponuje velmi podobným týmem, který byl na zmíněném šampionátu stříbrný a jistě ho povede tehdejší kapitán Smiter Kaila.

Mimo Indie se proti českým mužstvům postaví také výběry Ameriky, Kanady, Řecka, Slovenska, Itálie či Rakouska. Tým, který vede trenér hokejistů Ústí nad Labem Miroslav Mach i s jeho svěřenci, pomýšlí na medailové umístění.

Česká výprava odlétá 28. května a samotný turnaj začíná 1. června. Do té doby vám představíme několik hráčů.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí