Cverna jede na vítězné vlně

Soudný den, tak se jmenoval Galavečer bojových umění ve Znojmě. Soudný den v ringu připravil kladenský borec Alexandr Cverna svému soupeři v odvětví MMA. Bena Islamiho, borce s albánskými kořeny, smetl hned v prvním kole.

Obstarali vrchol večera. V nejtěžší váhové kategorii zápasili na třikrát pět minut podle profesionálních pravidel. Tedy i s neomezeným použitím loktů. A právě lokty byly Alexovou největší zbraní.

„Ben hned od začátku chtěl boxovat. Bál jsem se, aby mě náhodou netrefil a já nešel do kolen a tím pádem i do počítání. Takže jsem v hlavě přepnul na druhý plán. Strhl jsem ho za nohu, zaujal vítěznou pozici, dal mu několik úderů loktem a pak jsem mu nasadil páku na rameno. To už nevydržel a zaplácal o zem, že to vzdává,“ usmíval se v současné době největší český zápasník v MMA. 

Borci nastoupili v klasické MMA kleci před vyhecovanou diváckou kulisou. „Líbilo se mi to. Lidi byli skoro až na kleci a fandili jak Benovi, tak překvapivě i mně,“ dodává Alex. Ten si, stále neporažen, ze Znojma přivezl natržený sedací sval a hlavně chuť do dalších bojů. „Měl jsem s tím svalem potíže už předtím, takže když mě kopem trefil, zranění se obnovilo. Sotva si teď sednu. Ale trénink tohle neomezí. Jedu tvrdě dál. Nezajímám se, s kým nastoupím příště. To nechávám na svém trenérovi, kterému tímto děkuji za vše, co pro mě dělá,“ říká Cverna.

Toho čeká velký galavečer v listopadu a do té doby se prý něco rýsuje na červen.

Jan Murárik

Foto: Gladork Aréna

bencverna

Stále neporažený borec Alexandr Cverna

alexvi

Alex ví, že vyhrál

alexnezbytne

Nezbytné interview

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí