Sezóna Miners úspěšně rozjetá, porážejí i pražské celky

Ohlédnutí za dalšími soutěžními výsledky baseballistů Miners začneme u kategorie kadetů.

Výborné výkony zatím předvádějí mladší kadeti, kterým se po výhrách v pražském prostředí podařilo získat další výhru doma v Kladně proti týmu SaBaT Praha. "Soupeře jsme se nezalekli a po první směně jsme vedli 6:0. Svůj náskok jsme neustále zvyšovali a před poslední směnou byl výsledek 14:6 pro kladenské hráče. Bohužel, v poslední směně se po změně nadhazovače hráčům SaBaTu povedlo stáhnout několik bodů a do dohrávky zápasu šli kladenští horníci na pálku za stavu 14:14. Hned prvního pálkaře jsme stáhli domů a s výsledkem 15:14 si Kladno odnáší další cenný skalp pražského týmu. Pochvalu si zaslouží celý tým a zvláště mladý nadhazovač Vojtěch Brouček, který za složité situace dokázal udržet tým ve hře a zápas dotáhnout do úspěšného konce," popsal průběh zápasu trenér Martin Draxler.

Muži se s Fulleros rozešli smírně 12:12

Nejstarším Miners se stále nedaří najet na vítěznou vlnu. V uplynulém týdnu netradičně remizovali s Fulleros de la Habana z Prahy. Vzájemné utkání skončilo předčasně kvůli tmě, nicméně se muži stále drží v popředí tabulky a snad se brzy podaří vybojovat výhru. Průběh zápasu okomentoval trenér Aleš Nepomucký: "Hned v úvodu soupeř zatlačil a byl velmi dobrý na pálce. Nám se bohužel povedlo udělat v poli několik chyb, ale vzápětí se probudila naše pálka, běžci na metách plnili signály a náskok Fulleros jsme stáhli. Dobrou práci odvedl Vojtěch Bečka na nadhozu a Adam Zajíček na catcherovi. Vyrovnaný zápas nám ve 20:20 hodin ukončila tma."

Týmy U7 s U13 čelily Rakovníku

První zápasy rozehráli i nejmladší horníci kategorie U7, do které spadají především děti předškolního věku. Soupeřem jim byli malí baseballisté z Rakovníka a během sobotního odpoledne se spolu utkali ve dvou utkáních. Radost ze hry byla všudypřítomná. Po zápasech nejmenších baseballistů se opět předvedli U13 a proti Rakovníku zvyšují svou bilanci výher:proher na 4:1. "Vzhledem k jednoznačnému výsledku ve prospěch Kladna mohli trenéři zamíchat sestavou, vyzkoušet hráče na netradičních postech a plně vytížit mladé hráče či nováčky v týmu," dodává trenér Martin Draxler.

Natálie Tauchenová 


Počasí Kladno

Předpověď počasí