Chybělo štěstí, Alpiq musí ještě do Plzně

Nabitá hala na zimáku čekala, že Kladnu dnes zatleská k postupu do finále hokejbalového play off. Nestalo se. Alpiq – Plzeň 4:5 (1:0, 2:3, 1:2).

Kladenští mohli proměnit mečbol, místo toho musí ještě v sobotu k rozhodujícímu zápasu do Plzně. Přitom po třetím zápase, prvním doma, měli semifinále skvěle rozehrané na nedělní oslavy. 

Po vývoji první třetiny by na Plzeň vsadil jen největší kladenský pesimista. Domácí se spravedlivě dostali do vedení a další góly visely ve vzduchu. Bohužel, míčky míjely prostor mezi třemi tyčemi plzeňského brankáře. A míjely je i v posledních deseti minutách zápasu, ve kterých hosté nevystřelili směrem na Hájka ani jednou! Z obrovského tlaku a desítek projektilů vytěžili Kladenští jen čtvrtý gól, na pátý by zřejmě museli hrát mnohem déle než patnáct minut čisté hrací doby…

„Rozhodující bylo, že jsme Plzeň ve třetí třetině pustili do dvojnásobné přesilovky. Z ní dali čtvrtý a pak i pátý gól. Odskočili nám a my už to nedotáhli. Zbytečným vyloučením jsme je v sérii udrželi na živu. Přitom kromě proměněných přesilovek nic zvláštního nepředvedli. Byli jsme lepší. Proto věřím, že v Plzni zvítězíme a dostaneme se do finále,“ uzavřel kladenské semifinále Tomáš Kudela.

Branky a nahrávky: 4. Kohout (Štěpánik), 18. Špaček (Hnízdil), 29. Hnízdil D (Kudela), 43. Příhoda (Kudela, Hnízdil) – 18. Slanec (Ondřej), 19. Kejř Jaroslav, 23. Pejchar D (Vágner, Slanec), 34. Krch (Vágner), 35. Ondřej (Pejchar, Krch)

HBC ALPIQ Kladno: Hájek (Jirotka) – Kudela, Dědič, Pliml, Příhoda, Šícha, Soukup, Haisman – Štěpáník, Hnízdil D., Špaček, Ogurčák, Pražák, Šrámek, Kohout, Schnaubelt, Nosek, Vondrák, Potekhin.

HBC Plzeň: Kračina (Šulan) – Benedikt, Vágner, Slanec, Kavalír, Vodrážka, Zeman, Edl, Hanuš – Krch, Pejchar, Kolařík, Malý, Švarc, Průcha, Kejř O., Polívka, Kejř J., Gřonka, Pauer, Kunzmann.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí