Hokejová legenda prodává prsteny

Tři mistrovské tituly se Vsetínem, tři zlaté památeční prsteny. To byla nejúspěšnější trenérská mise kladenské hokejové legendy Jana Neliby (62). Současný mládežnický kouč Kladna je nabízí k prodeji.

Prodáváte je jednotlivě, nebo pouze společně?
Rád bych je prodal všechny najednou. Společně tvoří sběratelsky zajímavý celek. Jejich společná cena začíná na patnácti tisících korunách.

Jaké na ně máte dnes vzpomínky?
Dnes pro mě nemají takový význam, jako třeba úspěchy s Kladnem nebo v reprezentaci. Kdo o ně projeví zájem, může se ozvat na moje telefonní číslo 723075343. Jsou z let 1997, 1998 a 2001. Asi nejraději vzpomínám na první titul. Nastoupil jsem tam po Kladnu a hned jsme extraligu vyhráli. Druhý má pro mě spíše symbolickou hodnotu, protože jsem byl v sezoně odejit a ten třetí taky nebyl po celé sezoně. Tenkrát jsem v ní střídal trenéra Venkrbce. 

Prsten za titul se Slovanem Bratislava neprodáte?
Ten jsem ještě nenašel. Někam jsem ho musel pečlivě uložit, že ho teď nemůžu najít (směje se).

Jaké hokejové relikvie jsou pro vás nejcennější?
Bronzová  medaile z mistrovství světa v roce 1981 a zlatá za vítězství v Poháru mistrů evropských zemí. Pak samozřejmě zlato za čtyři hráčské tituly s Kladnem. Tyhle vzpomínky neprodám…

Proč s těmi prsteny nejdete do zlatnictví?
Protože je chci prodat nejdřív hokejovému nadšenci nebo sběrateli, aby zůstaly co nejdéle zachovány tak, jak jsou. Neprodávám je kvůli nějaké své finanční nouzi, jen se mi na ně doma zbytečně práší.

Jan Murárik

neliba2

Vzácné prsteny jsou na prodej


Počasí Kladno

Předpověď počasí