Alpiq je krok před obhajobou

Hokejbalová Aréna v Kladně zažije opět finálový svátek. Hráči Alpiqu si totiž poradili v rozhodujícím zápase s Plzní, když na jejím hřišti zvítězili 5:1 (1:0, 2:1, 2:0).

Vítěz základní části s obhájcem titulu předvedli vynikající hokejbal se šťastným koncem pro Kladenské. Výsledek je pro Plzeňské krutý, nicméně spravedlivý. Nedostali se do vedení a zkušený Alpiq si naopak to své pohlídal. 

V poslední třetině zvýšili domácí obrátky, ale jejich snaha o zvrácení nepříznivého stavu končila na výtečném Jirotkovi, který se po zranění do brány vrátil ve velkém stylu. Plzeňským se nepovedla ani hra bez brankáře, při které inkasovali čtvrtý gól a v posledních vteřinách si navíc Potekhin zapsal hattrick!

Ve finále čekají na Alpiq Pardubice.

Branky a nahrávky: 17. Průcha (Edl) – 4. Potekhin (Kudela, Hnízdil), 16. Potekhin (Špaček, Kudela), 22. Štěpáník (Příhoda, Šrámek), 44. Šrámek (Ogurčák), 45. Potekhin (Štěpáník).

Diváků: 380

HBC Plzeň: Kráčina (Šulan) – Vágner, Slanec, Edl, Benedikt O., Zeman, Hanuš, Vodrážka, Pokorný – Krch, Pejchar, Kejř O., Malý, Švarc, Průcha, Kolařík., Polívka, Kejř J., Gřonka, Pauer, Krásný.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Dědič, Pliml, Příhoda, Šícha, Soukup, Haisman – Štěpáník, Hnízdil, Špaček, Ogurčák, Pražák, Šrámek, Potekhin, Schnaubelt, Nosek, Vondrák, Šťastný, Vondrák, Kohout.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí