Boxer Hořejšek body přes rozhodčí nenasbíral

Fauly, přízeň rozhodčích a zvláštní taktika. To vše způsobilo, že populární český boxer Karel Hořejšek o víkendu v Magdeburgu nad Adamem Deinesem nevyhrál.

Některé nedovolené jemné praktiky Deinese rozhodčí benevolentně přehlíželi, a když se k nim přidala zvláštní taktika Karlova soupeře, měl český borec jedinou šanci, jak vyhrát - srazit Deinese k zemi knockautem. 

„A to se mi nepovedlo, takže mi bylo jasné, že na body vyhrát nemůžu,“ krčí rameny Hořejšek. Duel byl odvetou za dubnový zápas, který Hořejšek dovedl k překvapivé remíze. Překvapivé proto, že Deines patří do první světové padesátky a český boxer je dvě desítky nad stovkou. 

V Magdeburgu se chystal svého soupeře přemoci aktivním boxem. Ovšem Deines jako by to tušil, přestal se vysilovat běháním po ringu a poté, co do Čecha vysypal spršku úderů, ihned se do něj zavěsil. A když to bylo u provazů, ještě se jich přitom chytil. „Odpočíval a vydýchával se. Něco jsme si vyměnili, ale k ničemu pořádnému jsem se nedostal,“ uvádí nejlepší boxer Česka ve své váze.

Do první stovky světa Hořejšek zatím nenakoukne. Pomohl by mu zápas s v tabulce hůře postaveným soupeřem než je Deines? „Záleží na manažerovi, koho vybere,“ vysvětluje Karel Hořejšek. Ten se v těchto dnech dozví, kdy by měl opět vstoupit do ringu k dalšímu profesionálnímu duelu.

Jan Murárik

Foto: SES Boxing

karelkdyz

Když se Deines nezavěsil, měl Karel (vpravo) duel pod kontrolou


Počasí Kladno

Předpověď počasí