Eliška Klučinová: Do Kladna přijedu fandit

Zranění kolene ji v Kladně nepustí do sedmiboje TNT Express Meetingu. V posledních šesti letech byla v ženách největší hvězdou podniku. Vyrovnala tu český rekord a pak také stanovila jeho novou hodnotu. Teď tedy bude sledovat své soupeřky jen zpoza stanovišť. 

Kolikrát jste vynechala z deseti mítinků?
Na kolika jsem nestartovala, to si přesně nevzpomínám. Na těch prvních jsem byla jen jako pomocná síla pořadatelského oddílu Tepo Kladno, za který jsem závodila a fandila jsem. 

Který ročník vám nejvíce utkvěl v paměti kromě toho, když jste v roce 2014 překonala český rekord?
Určitě ten o dva roky dříve, protože jsem musela v Kladně splnit limit na olympiádu v Londýně. 

Váš první velký závod pod širým nebem se letos odehrál v rakouském Götzisu. Tam jste dosáhla téměř 6 200 bodů, přičemž váš český rekord je 6 460. Mohli jsme se v Kladně těšit na jeho překonání?
Götzis byl pro mě původně přípravou na Kladno. Udělala jsem si tam dva osobáky, takže formu mám. Jenomže se taky ozvalo koleno a lékař mi Kladno nedoporučil. Vzhledem k blížícímu se mistrovství Evropy a olympiádě jsem nechtěla riskovat větší potíže. Ale vrátím se k té formě. Cítím se skvěle a vůbec se nedá vyloučit, že bych třeba rekord atakovala. 6 400 bodů je hodně, ale není to nepřekonatelná hranice.

Uvidíme vás v Kladně při mítinku, nebo se budete dávat do pořádku a odpočívat?
Jsem zvědavá na své kamarády závodníky, na Katku Cachovou a budu jim v Kladně fandit. Jen nevím, jestli celé dva dny. Jeden den určitě ano. 

Nepověsíte po olympiádě sedmiboj na hřebíček?
To v plánu nemám. A příští rok se do Kladna těším, že si zase zazávodím. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí