Procházku s Kalinou malí fotbalisté baví

Oba patří k fotbalovým osobnostem kladenského fotbalu. Oba to v kopané dotáhli až na profesionální úroveň, oba kopou na sklonku své kariéry za SK a oba už několik sezon trénují společně v SK děti. Jan Procházka a Václav Kalina se ohlížejí za právě skončenou sezonou.

Trénujete jedenáctileté kluky. Jakou jste měli sezonu?
Kalina: Dali nás do mladších žáků a naši kluci se s touhle soutěží zpočátku seznamovali. Vždyť nastupovali proti klukům, kteří byli až o dva roky starší. Někteří byli skoro stejně velcí, jako já (směje se). Za půl sezony jsme vyhráli asi jeden zápas, ale postupně se s tím srovnali a na jaře dokázali hrát vyrovnané duely. 
Procházka: Někteří kluci udělali větší, jiní menší pokroky, ale všichni nějaké udělali, což nás potěšilo. Jsem rád, že na to, jak kluky vést, máme s Vencou a s Martinem Jíchou, který s námi trénuje, stejný názor. 

Jak jste se s tím, že proti vašim svěřencům nastupují vyspělejší hráči, vyrovnávali?
Kalina: Moc dobře jsme věděli, že to na začátku nebude ono. Nepřestávali jsme s nimi pracovat a věřit, že se s tím kluci srovnají, a že začnou hrát líp. 
Procházka: Kluci poznali, že se s nimi dá hrát, že se jich nemusejí bát. To nám udělalo radost. Pochopili, že je to jen o tom, co na hřišti předvedou oni, ne soupeř.

Bavíte se fotbalem na téhle úrovni?
Kalina: Baví nás to hodně (usmívá se). Jsem s klukama už pět let a užívám si to, jak se zlepšují. Teď nás čeká žákovská liga a potom se uvidí, co vedení klubu s námi zamýšlí, jestli u kluků zůstaneme, nebo ne.
Procházka: Užíváme si to. Zapojujeme se s nimi do tréninku, a když proti sobě hrajeme, nechceme prohrát (směje se).

Jan Murárik

focusklobaska

Klobáska k rozlučce patří

focusparta

Parta, co v sezoně makala za Kladno

focustomas

Tomáš Procházka a Václav Kalina


Počasí Kladno

Předpověď počasí