Jan Zahalka: „Tréninkové možnosti jsou v Kladně ideální“

Letní příprava florbalových Kanonýrů je v plném proudu a šéfuje ji nový trenér A-týmu Jan Zahalka. Ten podepsal s klubem tříletou smlouvu a posílil tak stávající trenérský tým. Společně se budou snažit připravit družstvo tak, aby se v Tipsport Superlize udrželo na delší dobu než je jedna sezona.

Jak jste se mezi Kanonýry zabydlel?
Stále se ještě zabydluji a poznávám s hráči, přeci jen polovina z nich byla pro mě velká neznámá a bude chvíli trvat, než se navzájem poznáme. To samé platí s děním okolo týmu a prostředím. Velkou výhodou je, že můžeme používat halu s posilovnou dle svých potřeb, navíc kousek od haly je atletický stadion a možnosti k tréninku jsou tak ideální. Také se sehrává staronový realizační tým a dolaďujeme poslední detaily. Jsem moc rád že zůstali oba trenéři z předchozího roku a realizační tým jsme doplnili kondičním trenérem Jonášem Křepelkou, kterého především hráči začínají mít velmi rádi.

Příprava áčka už běží sedmý týden. Jak jste s jejím dosavadním průběhem spokojený?
Přípravu jsme zvolili trošku netradiční a od začátku kombinujeme kondiční tréninky s florbalovými, které jsou časově náročnější. Ale zatím musím hráče maximálně pochválit za přístup a nasazení! Pevně věřím, že tohle nasazení vydrží po celou sezonu a naopak se nám povede jít ještě do větší intenzity. Z mé strany tedy zatím spokojenost. Stále ovšem ještě čekáme na dvě posily, které očekávám v nejbližším týdnu a pak budu považovat kádr za uzavřený. Minimálně během letní přípravy a do Czech Open v srpnu tak budeme ladit ideální sestavu, kdy je pouze na hráčích, kdo se ukáže v nejlepším světle.

Na začátku byly tradičně vstupní kondiční testy. Co jejich výsledky prozradily?
Testy nebyly nijak zářivé, ale také žádný propadák. Zajímavější testy budou před startem sezony, kdy uvidíme, kam jsme se během letní přípravy posunuli a budeme mít nějaké srovnání.

Pravidelně trénujete i v hale s hokejkami. Na čem je podle vás potřeba nejvíc zapracovat?
Příjemným překvapením hned na začátku bylo, že hráči si udrželi určitou kvalitu s hokejkami, protože měli poměrně krátkou pauzu po sezoně. Pracovat je stále potřeba na všem, důležité je, že si hráči přenesli správné návyky z předchozích let a nyní budeme pilovat detaily jak v obranné hře, tak v útoku. Dobrým tréninkovým jednotkám nahrává i povrch v hale a hned od začátku jsem byl překvapený, že tréninky mají vysokou florbalovou kvalitu. Je pouze na hráčích, jak rychle dokážou přenášet herní prvky z taktické tabule do zápasu a jak rychle se budeme posouvat dále. 

Jak se vám zamlouvá sportovní zázemí v Kladně?
Už jsem zmínil na začátku rozhovoru, že podmínky pro trénink jsou ideální, navíc se mi moc líbí přístup vedení, jen je potřeba co nejrychleji doladit novou smlouvu. Po dohodě se Spinflo přezbrojujeme na vybavení firmy Zone a především hráči potřebují čas, aby si zvykli na nové hokejky. 

Kam se chystáte v létě na dovolenou?
Dovolenou se chystám trávit v Kladně při trénincích a zápasech, přeci jen kombinovat vrcholový florbal s prací je celkem náročné, jak všichni dobře vědí.

- tl -

Foto: Kanonýři Kladno 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí