Bronz z mistrovství světa míří i do Kladna!

Hokejbalová sezona v Kladně dospěla ke svému konci. Početná skupina z Alpiqu si však prodloužila letošní ročník účastí na juniorském mistrovství světa konaném v Sheffieldu. Domů se dva české reprezentační výběry vrací s bronzovými medailemi!

Turnaje se zúčastnily týmy České republiky, Slovenska, Švýcarska, Kanady, USA a výběr domácí Velké Británie. Město ležící ve střední části Anglie hostilo šampionát hned ve třech věkových kategoriích. V té nejmladší se představili hráči do šestnácti let, kde byli k vidění tři kladenští mladíci – Procházka J., Zdrůbecký a Jun. Jako jedinému z českých výběrů se jim však nepodařilo získat žádný cenný kov. V boji o třetí místo totiž smolně podlehli výběru USA.

V týmu kategorie do osmnácti let byli kromě kladenských hráčů Kubíka a Procházky D. k vidění také dva kladenští zástupci v realizačním týmu - Milan Maršner a Petr Ogurčák. Stejně jako nejmladší kategorii se ani tomuto týmu nepodařilo vybojovat finále. Po dobrém výkonu ale zvládli utkání o třetí místo a získali tak cenný bronz.

Poslední kategorií byl turnaj celků do dvaceti let. Zde nastoupili tři kladenští odchovanci: Haisman, Míka a Pliml. Štěstí českému výběru nepřálo ani v této věkové skupině a vytoužené finále mladíkům uteklo stejně jako oběma mladším výběrům. V dramatickém závěru ale český výběr udržel těsné vedení a dokráčel tak pro třetí příčku v turnaji.

Matouš Soukup

Foto: Filip Červinka


Počasí Kladno

Předpověď počasí