Matěj Pekr: Slíbit zatím nic nemůžeme

Dlouhé roky válel v Olomouci a zároveň vypomáhal Třebíčí, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu. Osmadvacetiletý útočník Matěj Pekr se přidal k Rytířům poté, co ho oslovil sám Pavel Patera. Rodák z Uničova má ty nejvyšší ambice, ale zůstává nohama na zemi. Vítěznou premiéru v přípravném utkání s Mladou Boleslaví sice nezažil, přesto v zápase zaznamenal dvě asistence.

Jak hodnotíte váš debut v kladenském dresu?
Určitě to nebylo nejhorší, ale byl to první zápas po letní přestávce, navíc se v Boleslavi hrálo dopoledne, což není úplně obvyklé. Bylo to spíše takové seznamování se s herním tempem. Až na druhou třetinu to však nebylo špatné.

Mladá Boleslav hraje extraligu. Byla to hned na úvod těžká prověrka?
Boleslavští hráli v plné sestavě (včetně čerstvého mistra z Liberce Petra Vampoly a finské opory v bráně Tuomase Tarkkiho – pozn. redakce), ale byl to pro ně také první zápas. Jsem si jist, že rovněž hledali to správné tempo. Přesto jsme s nimi chtěli držet krok, což se nám dlouho dařilo, ale v některých částech hry nás – upřímně řečeno - přebruslili.

Proč jste se vůbec rozhodl pro Kladno a jak se vám tu zatím líbí?
Tak to je jednoduché. Kladno má nejvyšší cíle a oslovil mě sám Pavel Patera, se kterým jsem se potkal v Olomouci, ještě když tam hrál. Byla to jasná volba!

Jaké máte s týmem ambice?
Jak už jsem zmínil, Kladno má ty nejvyšší, tedy postup a nic jiného. Víme, že to nebude jednoduché, a i když má Kladno každý rok kvalitní tým, už se to několikrát nepodařilo. Za postup budu určitě rád, ale slíbit zatím nic nemůžeme. 

Foto a text: Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí