Heduš s Ludánkem kralovali na písku

Na špičkových kurtech rozdělovského areálu Vavřinec se uskutečnil druhý amatérský turnaj v plážovém tenise. Pálkování na písku ovládli Heduš s Ludánkem.

Ze tříčlenných skupin postupovaly všechny týmy do play-off. První měly výhodu přímého postupu do semifinále, druzí a třetí ze skupin o zbylá místa bojovaly mezi sebou.

Ve skupinách si nejlépe vedli Heduš a Ludánek a ElSa. Druhý tým ze skupiny A - Letní Vánek - vyzval v boji o "čtyřku" Ramba a Brejlouna (3. ze skupiny B) a naopak tým ze druhého místa ze skupiny B - HáMa - se střetl s týmem Stíny (3. ze skupiny A). HáMa potvrdil svou roli favorita, avšak v druhé čtvrtfinále zvítězili Rambo a Brejloun. Tento tým byl na turnaji poprvé a zápas od zápasu se velmi zlepšoval!
V bojích o účast ve finále však už potvrdily formu "papírově" silnější týmy a tak ve finále proti sobě nastoupili ElSa a Heduš a Ludánek. I když ElSa museli porazit Ramba a Brejlouna až ve vyrovnané koncovce tiebreaku. Ve finále se opět rozhodovalo ve třetím setu, ale tentokrát páru ElSa už došly síly a Heduš a Ludánek se radovali z vítězství! V boji o bronz vrátili Rambo a Brejloun týmu HáMa porážku ze skupiny a získali tak pomyslný bronz.

Eliška Gálová

 

Pořadí:

1. Heduš a Ludánek

2. ElSa

3. Rambo a Brejloun

4. HáMa

5. Letní Vánek

6. Stíny

tenishedus

Ludánek a Heduš alias manželé Gálovi

tenisucastnici

Účastníci turnaje


Počasí Kladno

Předpověď počasí