Gólman Vladař: Jsem rád, že můžu trénovat v Kladně

Loni v létě se mohl stát součástí ligového Kladna, ovšem vsadil na kartu jménem NHL a vypadá to, že udělal dobře. Sezonu sice odchytal v juniorské soutěži USHL za Chicago Steel, leč v té nadcházející to vypadá, že s ním klub Boston Bruins, který ho draftoval, počítá. Do vysněné NHL se pro Daniela Vladaře (18) dvířka pootevřela.

Trénujete v Kladně s krajánky. Ale čekal bych, že vás uvidím oblečeného do dresu Bostonu…
Oblíkl jsem si dres Kladna, klubu mého srdce (směje se). I když v Kladně nežiju, rozhodl jsem se připravit na sezonu právě na jeho stadionu, protože jsem tu prožil skvělé roky a rád se na něj vracím. Samozřejmě jsem se nejprve dovolil Pavla Patery i trenéra gólmanů Radka Jirátka.

Jak dlouho vás na kladenském ledu budeme vídat?
Do Států letím až desátého září, takže do té doby. 

Co si k ledu přidáváte?
Na ledě jsem dopoledne a odpoledne chodím na trénink fyzičky k bývalému boxerovi Michalovi Hamršmídovi. Makám na odstranění nedostatků a doufám, že je jich míň a míň. Volný čas pak trávím většinou s kamarády. 

Jaké jsou vaše cíle?
Podepsal jsem nováčkovskou smlouvu a nároky na mě budou vyšší. Kam až se dostanu, to teprve uvidíme. Do prvního týmu Bostonu je pro mě ještě dlouhá cesta, ale udělám vše pro to, abych se do něj dostal co nejdřív.

Co jste se v první zámořské sezoně naučil?
Zlepšil jsem angličtinu a zcela se osamostatnil (směje se).

Je vám osmnáct, maturitní studium v Česku jste vzdal?
Nevzdal, stále jsem studentem kladenské Obchodní akademie. Do konce srpna mám čas složit ještě nějaké zkoušky.

Jan Murárik

danielvladarladi

Daniel Vladař ladí v Kladně formu na Boston


Počasí Kladno

Předpověď počasí