Rytíři vezou z Varů výhru po nájezdech

S hráči, kteří jsou v Kladně na zkoušku, jedním nováčkem a několika juniory vyrazili Rytíři k přípravnému utkání do Karlových Varů. Energie – Rytíři 3:4 po sn (0:1, 2:1, 1:1).

Junioři zařídili kladenské vedení po prvním dějství. Kružík využil chyby v obraně soupeře, získaný puk poslal Havlůjovi, který trestal. Hra měla oboustranně dobré tempo, jen více ze hry měli Karlovarští. 

Hned po návratu z kabin měli Rytíři opět ruce nad hlavami. Slavili gól Tůmy, kterému nabil Machač. Opět po chybě domácích. Krátce na to dostal možnost vstřelit třetí gól nováček v týmu Roman Přikryl z Plzně. Leč trestné střílení neproměnil. O deset vteřin později trefil domácí Sičák horní růžek Cikánkovi branky.

Gól Vary probral, a ty přestaly chybovat v zadních řadách. Z toho plynula vyšší aktivita v útočném pásmu i vyšší počet střel. Tlaku podlehl kromě kladenské obrany i brankář, čehož pět minut před druhou sirénou využil Skuhravý, který zakončil do prázdné branky.

Ve třetí třetině si do branky stoupl Hanuljak. Čisté konto udržel necelých sedm minut. V té době šikovně odclonil Skuhravý a Tomeček měl po objetí branky snadnou cestu ke vstřelení gólu. Rytíři nesložili zbraně a dvojice Pekr – Machač zařídila prodloužení zápasu.

Kladno si hru tří proti třem vyzkoušelo už v Českých Budějovicích, ale tam to bylo po domluvě obou stran, nikoli kvůli nerozhodnému výsledku. Atraktivní novinku hokejové ligy ještě ozvláštnilo vyloučení Tůmy. Potrestanému mužstvu při něm neubyl hráč, nýbrž jeden přibyl soupeři. Domácí přesilovku nevyužili. Trestné střílení rozhodl ve prospěch hostů Pekr.
„Dojmy z naší hry jsou už lepší. V tréninku jsme začali dělat systém hry a určitě to bylo vidět. Sice tam chyby ještě nějaké byly, ale už ve hře nebyl takový chaos a všichni se snažili plnit, co měli,“ uvedl po utkání David Růžička.

Kladenští jedou k dalšímu utkání ve čtvrtek na Slavii (17.30 h.). 

Branky a nahrávky: 25. Sičák (Matuš), 35. Skuhravý, 47. V. Tomeček (Skuhravý, Dujsík) – 13. Havlův (Kružík), 21. Tůma (Machač), 59. Machač (Pekr)

HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Honzík) – Sičák, Lisov, Harant, Dujsík, Dvořák, M. Rohan, Weinhold, J. Tomeček – Rachůnek, Matúš, Kindl, T. Rohan, Skuhravý "C", V. Tomeček, Vachovec "A", Stloukal, Gorčík, Harkabus, Zadražil, Kohout.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Drtina, Repe, Růžička, Kehar, Ptáček "C", Matula – Pekr, Machač, Tůma, Strnad, Přikryl, Jánský, Kružík, Havlůj, Zikmund, Malý, Bláha. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí