Volejbalisté zahájili sezonu s cizinci

Do nové sezony včera vstoupili kladenští extraligoví volejbalisté. Pod vysokou sítí v BIOSce přivítali několik nových tváří. 

V šatně celý tým, včetně Borka Fokta, který přemýšlel o konci kariéry, přivítal trenér Milan Fortuník. Představil jádro týmu, juniory, kteří si osahají dospělý volejbal a také dva cizince na zkoušku. Tři další, Dillien, van Haarlem a Sparidans, se k týmu připojí v příštích týdnech. Před zahájením tréninku určil kapitánem Fokta, jeho zástupcem je Zajíček. 

Tým se sešel ve složení: Fokt, Syrůček, Trojan, Zajíček (blokaři), Křesťan, Lenc (krajní smečeři), Sklenička (druhé libero), Salač, Kučera (junioři), Subotič a Kalynskyi (usilují o kontrakt), Linz pouze s týmem trénuje. 

„O jednom z cizinců bychom mohli uvažovat na pozici třetího smečaře. Musí však podat v přípravě opravdu kvalitní výkony, aby zaujali. Hledáme smečaře na místo Bouzy, který odešel,“ informoval trenér Milan Fortuník.

Tým strávil hodinu na hřišti různými cvičeními s míčem a poté zhruba třicet minut intenzivním cvičením v posilovně. Od pondělí začne Kladno trénovat dvoufázově.

„Kluci vzali individuální přípravu svědomitě. Ukázal to i tradiční turnaj v Dřevěnicích na antuce, kde se kladenští hráči neztratili, Křesťan byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. S výkonem hráčů na prvním tréninku jsem tedy velmi spokojen,“ dodal Petr Klár, asistent trenéra.

Jan Murárik

volejkdyz

Když nenastoupí Fokt, kapitánem bude Zajíček


Počasí Kladno

Předpověď počasí