Cverna začne bouchat se sádrou

Trénují spolu od letošního jara. V Mystery Gymu Jakuba Ibla spárují naplno. Jakub proti Alexandru Cvernovi. Devadesátikilový mistr v bojovém odvětví K-1 proti stotřicetikilovému bojovníku v MMA. Minulý týden odjel z jednoho z mnoha jejich soubojů do nemocnice, kupodivu, ten silnější. 

„Blbě to trefil. Chvilku jsem zvonil. Předtím do mě skočil kolenem, které mi skončilo centimetr před nosem, pak chtěl do mezery, kterou zahlídl, poslat děla, ale netrefil a zlomil si o mě prst,“ říká Jakub Ibl, jeden z tréninkových parťáků Alexe Cverny.

Ten si těžkou hlavu ze zranění nedělá. „Mám pět týdnů nosit sádru, ale už přemýšlím, že se jí zbavím mnohem dřív,“ usmívá se. „Kuba si ve stejný okamžik, kdy jsem chtěl udeřit, mírně nakročil ke mně a ten kousek mi chyběl, abych ho trefil přímo takovým tím plaváčkem. Dostal ji zezadu, měl dost a já taky,“ dodává Cverna. 

Ovšem zlomenina ho prý v tréninku rozhodně neomezuje. „Dám si hlavně kardio tréninky a hned jak to půjde, začnu zase bouchat, třeba i se sádrou. Připravuju se totiž na zářijový turnaj v K-1, na němž se chci rozhýbat v jiném sportu před soubojem titánů v listopadu,“ plánuje nejsilnější kladenský bojovník v bojovém odvětví MMA.

Jan Murárik

cvernaalex

Alex se už těší, jak na sádru navlékne rukavici

cvernajsoukamaradi

Jsou kamarádi, ale ve spárování jdou do sebe naplno. Jakub Ibl a Alexandr Cverna


Počasí Kladno

Předpověď počasí