Miroslav Hanuljak: Je brzy hodnotit přípravu

Brankář Miroslav Hanuljak (31) neprožívá právě šťastnou přípravu. V novém prostředí se hledá, zvyká si na novou obranu a čeká na první vychytané vítězství. K němu měl s týmem blízko v Karlových Varech. Tam chytal až v poslední třetině a Rytíři si domů odvezli výhru po nájezdech.

První ligu jste zažil v několika klubech. Je nějaký zásadní rozdíl mezi vašimi dosavadními zkušenostmi a tím, co zažíváte ve své nové štaci v Kladně?
Rozdíl je jen v tom, jak mužstvu naordinuje trenér přípravu (usmívá se). Kladno je specifické svojí domáckou atmosférou. Hodně je to dané tím, kolik je v týmu hráčů z Kladna.

Jak se trénuje pod Pavlem Paterou?
Má dobré tréninky, mají spád, nejsou utahané. Jaká byla příprava, to ukážou výsledky v lize.

Příprava se v zápasech rozjíždí ztěžka. Kladno inkasovalo spousty branek a uhrálo výhru na nájezdy…
Je to hrozný pocit odchytat první dva zápasy v novém týmu a hned je prohrát s tolika inkasovanými góly. Samozřejmě mě to mrzí, chci vyhrávat. Pořád to není ono, ale nehorší se to. 

Je z vašeho pohledu nějaký jednotný jmenovatel dosavadních výsledků?
S Karlovými Vary doma a v Českých Budějovicích, tedy v zápasech, které jsem chytal od začátku, bylo jasné, že musíme zapracovat na obranné fázi. Je to o čase. Všechno musíme nacvičit. Je brzy hodnotit přípravu. Koncem srpna už bude naše hra mnohem lepší než teď.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí