Igor Subotić: Pro smlouvu udělám vše, ale nebude to lehké

Extraligoví volejbalisté zkoušejí srbského Igora Subotiće (21), hráče, který by mohl být náhradou za Viktora Bouzu, který se s klubem nedohodl na prodloužení smlouvy.

Rodák z Gradišky nastupoval naposledy za francouzský Orange Nassau, předtím za chorvatský MOK Rovinj a rakouský SG Arbesbach. Kladenský klub byl doporučen jeho otci, který o něm měl dobré reference z agentury, která zastupuje například Daana van Haarlema.

Představte se kladenským fanouškům…
Pocházím ze Srbska. Poslední rok jsem hrál ve Francii a doufám, že budu v nadcházejícím ročníku hrát za Kladno. Stále ještě bojuji o smlouvu, a to je asi vše, co zatím mohu říct.

Znáte český volejbal a zdejší soutěže?
Slyšel jsem, že česká nejvyšší soutěž je na velmi dobré úrovni. Zejména pro mladé hráče, jako jsem já. V České republice jsem poprvé a líbí se mi. Také kladenský klub se mi jeví dobře.

Jaké máte ambice pro nadcházející ročník?
Ty nejvyšší, to je jasné. Potřebuji a chci hrát co nejvíc zápasů, to jsou nejen moje ambice pro nadcházející ročník, ale to je pro mě samotného to nejdůležitější.

Co říkáte na vaše nové spoluhráče a trenéry?
Mám za sebou teprve dva tréninky v Kladně. Všichni spoluhráči jsou však velmi skvělí kluci v kabině a já věřím, že nám to společně půjde. Oba trenéři jsou mi také sympatičtí a doufám, že díky nim budeme mít dobrou sezonu.

Věříte, že si vybojujete smlouvu v Kladně?
Myslím si, že to bude těžké probojovat se do základní sestavy Kladna. Samozřejmě, že pro to, abych tu mohl hrát, udělám vše a budu na sobě tvrdě pracovat.

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí