Jiří Tlustý: Rád bych dokázal, že na NHL ještě mám

Pokud byste rádi získali podpis některého z českých hráčů NHL, pak je v tento čas dobré zajít na kladenský zimní stadion. K plejádě hvězd na ledě tam bezesporu patří útočník Jiří Tlustý, který minulou sezonu ukončil v dresu New Jersey Devils. Nyní si hledá nové angažmá.

Mnoho hráčů NHL touto dobou je v Americe ve speciálních tréninkových kempech. Proč vy dáváte přednost domácí přípravě?
Jsem zvyklý odlétat kolem dvacátého srpna. Příprava v Čechách mně vyhovuje. Jenom letos nevím, kam poletím (usmívá se). Uvidíme, jak to dopadne. 

Je možné, že si do Ameriky poletíte už jen pro osobní věci?
To bych tam neletěl. Nechal bych si je poslat od kamarádů. Samozřejmě si přeju, abych se měl kam vrátit, abych se s nějakým klubem domluvil. Je těžké opouštět po deseti letech NHL. Rád bych dokázal, že ještě na téhle úrovni hokej hrát umím. Zatím můj agent jedná, ale nic konkrétního na stole není.

Jak dlouho chcete čekat?
Už bych v tom měl rád jasno. Jsem trochu nervózní. Minulý rok jsem byl v podobné situaci a už jsem byl nakročený do Ruska hrát KHL. Ta situace se vlastně opakuje. Nabídky z KHL mám. 

Letní příprava na novou sezonu je v plném proudu. Změnila se ta vaše oproti minulým rokům?
Snažím se dělat to, co dělávám vždycky. Jen jsem byl trošku limitovaný rehabilitací zraněné ruky. Už mě nebolí a na ledě o ní nevím. 

Na co v přípravě letos kladete největší důraz?
Na sílu v nohách a posiluju střed těla. A měním způsob dýchání při cvičení. Zjistilo se totiž, že většina z nás nesprávně při sportu dýchá, na což je důležité myslet. Je složité tohle změnit, když máme zažité jiné návyky. Třeba nezadržovat dech.

Kolem vás se poslední dobou čeští hokejisté zasnubují, nebo rovnou žení. Nechystáte se k podobnému kroku?
Nechci to uspěchat... (směje se)

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí