Michal Neuvirth: Já a Kladno? Nikdy neříkej nikdy!

Každé léto se na trénincích kladenských Rytířů objevují hvězdy NHL, někdy i hráči, kteří nemají s Kladnem nic společného. Jedním z nich byl i brankář Philadelphia Flyers Michal Neuvirth, který si možná odbyde svou reprezentační premiéru na Světovém poháru 2016. 

Jak se dostane hráč jako vy, který není z Kladna, na trénink Rytířů?
Mám v Kladně plno kamarádů z NHL, hlavně Radko Gudase. Poslední dva týdny jsem trénoval na Spartě, která odjela na soustředění do Švýcarska. Tak jsem se zeptal Radka, jestli budu moci trénovat v Kladně a domluvili jsme se. Jsem rád, že tady mohu týden být.

Jak probíhala vaše letošní letní příprava?
Trénoval jsem s Petrem Přikrylem, potom v Letňanech, na Spartě a myslím, že mám dobře natrénováno. Cítím se dobře, na ledě každý den lépe a lépe. Ještě jednou chci Kladnu poděkovat, že mě vzalo na ten poslední týden, co jsem v Česku.

Jsou pro vás kladenské tréninky na dobré úrovni? Trénuje tu řada hvězd NHL…
Je to super! Všichni kluci opravdu makají a jak jste zmínil, do toho několik špičkových hráčů z NHL. Je vidět, že ostatní hráči se snaží pracovat tak, aby těm nejlepším hráčům stačili, a tak to tady má skvělé tempo.

Jaké máte ambice do nové sezony? Ať už v klubu nebo reprezentaci…
Chtěl bych odchytat co nejvíc zápasů a hlavně si přeji, aby mi vydrželo zdraví, protože vím, že když se tohle povede, dokážu chytat dobře. 

Mohou se na vás někdy v budoucnu těšit kladenští fanoušci? Nastoupíte třeba někdy za Kladno?
Mám tady plno kamarádů, ale to je velice daleko. Nechtěl bych nějak předbíhat, ale nikdy neříkej nikdy (směje se).

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí