Sezona s Kladnem byla parádní, říká organizátor ME U18 2016 Jan Václavík

Loňská sezona se volejbalovému liberu Janu Václavíkovi příliš nepovedla. Vše se otočilo příchodem do Kladna před závěrem sezony, po které se s klubem rozloučil.

Brněnský rodák byl jedním z hlavních organizátorů mistrovství Evropy v plážovém volejbale hráčů do 18 let, které se konalo právě v jeho rodném městě. Jak to bylo náročné? A co on a Kladno do budoucna? To vše v rozhovoru pro Vaše Kladno.

Jak jste byl spokojen s turnajem z role organizátora?
Přál jsem si, aby to všechno dopadlo dobře a abychom za sebou zanechali hezkou stopu. To se snad povedlo, ale hodnocení musím nechat na jiných a rád si je poslechnu. Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří mi s turnajem pomohli. 

Bylo náročné celé mistrovství zorganizovat?
Bylo to náročnější, než jsem čekal. Jednalo se o velký turnaj, kterého se týká strašně moc věcí okolo. Mnoho se toho muselo zařídit.

Líbila se vám úroveň turnaje?
Měl jsem tolik práce, že jsem viděl tak čtyři sety z celého mistrovství. Proto nemohu hodnotit ani herní úroveň, která tu byla. Naše holky však vyhrály zlato. Tím, že byly jedny z favoritek už před turnajem, přišli se na ně podívat lidé a i díky tomu tady bylo plno, což jsem nečekal. Všichni včetně mě byli šťastní, že lavičky byly plné.

Závěr loňské sezony jste odehrál za Kladno. Tak co vy a kladenský klub?
Já a Kladno? To bylo takové rychle ušité rande, které dopadlo úplně výborně, protože mně se poměrně nevydařená sezona otočila v úplně krásnou sezonu. Byla sice kratší, trvala dva až tři měsíce, ale bylo to parádní. Konec základní části byl s nožem na krku, protože pro postup do play off jsme museli šest ze sedmi zápasů vyhrát. Nám se to podařilo a ve čtvrtfinále jsme potrápili Karlovarsko. Škoda, že tam to nevyšlo, to už by byl opravdu splněný sen. 

Co vás v rámci volejbalu čeká do budoucna?
To je zatím pro mě nezodpovězená otázka. Určitě se vracím do staré role asistenta trenéra a uvidíme, jak to dopadne. 

Text a foto: Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí