Kladno bude útočit na zlatý hattrick. Čtvrté Masters začíná!

O víkendu najedou do Městské hokejbalové arény špičkové týmy veteránů z České republiky a Slovenska. Čtvrtého ročníku turnaje Masters se zúčastní minimálně čtyři týmy a k vidění bude znovu pěkný hokejbal. Kladno má jediný cíl a tím je získání zlatého hattricku. Chybět však budou někteří klíčoví hráči a tak nečeká domácí celek nic lehkého.

Kladenský výběr už vrchol sezony za sebou má. V červenci totiž bojoval v Kanadě na mistrovství světa veteránů, ale vypadl ve čtvrtfinále. „Letošní Masters bude pro nás bohužel trochu ve stínu mistrovství v Kanadě. Každopádně i tak uvidíme pěkný hokejbal a představí se znovu zajímavé týmy,“ říká jeden z hlavních organizátorů Libor Smetana.

Celky budou opět spoléhat na bývalé reprezentanty a extraligové matadory. Na hřišti se objeví třeba mostecký Slavomír Švancar, znovu nebude chybět ani vynikající brankář Jaroslav Fukárek a v poli třeba Hoffman a Kvaizara. Kladno se sice bude muset obejít bez zraněného Davida Jůna a není jisté, jestli bude hrát David Tyburec. Přesto budou mít domácí k dispozici například střelce Michala Trčku a jednoho z nejlepších českých obránců Tomáše Rejthara.

Tím výčet hvězd rozhodně nekončí. Pozvání neodmítl ani Marián Juráček, Milan Sýkora, brankáři Libor Smetana a Karel Fajt. Kladenské mužstvo povede jako kapitán Zdeněk Gerylov. Zkušenosti je vždy potřeba kompenzovat také mládím. V případě Masters spíše omlazením, které zajistí mladší generace hráčů kolem Bohumila Gottharda, ke které patří i Bušek, Zahradník či Prchal.

Kladno má opět nejvyšší ambice. „Pokusíme se o zlatý hattrick, ale víme, že to bude hodně těžké. Možná víc, než před rokem i proto, že někteří hráči jsou zranění. Věřím však, že i letošní ročník se povede tak, jak má,“ přeje si Libor Smetana.

Hokejbalový turnaj Masters začíná zápasy ve skupině už dnes a v neděli má klasicky na programu vyřazovací boje o finále, které začíná v 16.30 hod. v Městské hokejbalové aréně u zimního stadionu.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí