Štěstí Kladenských ve Štětí

Fotbalový SK veze ze Štěstí dva body po penaltovém rozstřelu. V běžné hrací době skončil zápas 1:1, když Kladno vyrovnalo nepříznivý stav z prvního poločasu.

Kladno přijelo do Štětí bez Bartoše (užívá si zaslouženou dovolenou v Gruzii) a Štoncnera (pracovní vytížení). I bez dvou opor základní sestavy byli do desáté minuty hosté lepším týmem. Domácí přehrávali především kombinační hrou po zemi. Díky tomu se dostávali i do vyložených šancí. Ovšem Honza Procházka či Bořík je zahodili. A místo toho, aby Kladenští ve stejném stylu pokračovali a soupeře už v prvním poločase dorazili, začali ve středu hřiště ztrácet balony a do hry se vraceli nakopávanými centry, které nedokázali vpředu ideálně zpracovávat.

Štětí se tak jednodušeji dostávalo před Tesaře. Jak jeho hráči nepřebírají centry a přecházejí do nebezpečných situací, ukázali ve třicáté minutě, kdy se ve vápně natřikrát přes Tesaře prosadili.

„Mohli jsme vést o dva góly. Jsme lepší, jen se nedokážeme prosadit. Mám na to zápas otočit a vyhrát za tři body,“ zlobil se o poločase šéf SK Josef Drahota.

V čem je Kladno pod trenérem Pihávkem zvláště silné, je fyzická kondice celého týmu. Trpělivou hrou plnou pohybu se v závěrečných deseti minutách přes vyčerpané domácí konečně prosazovali do pokutového území. Jeden takový průnik Boráka vyrazil brankář na hlavu Honzy Procházky, který si už věděl rady. Závěrečný tlak soupeře eliminoval SK obětavostí obránců v bílém.

K penaltovému rozstřelu se postavili za hosty zkušení mazáci včetně Tesaře, kteří měli dohromady 175 let, a protože ani jedno neminuli, dva body jedou do Kladna.

Kladno v sobotu přivítá na svém hřišti Most (10.15 h.).

Sestava SK: Tesař – Pechr, Rada, Veselý, Kalina, Bořík, T. Procházka, J. Procházka, Růžička, Šíma Nesládek (v druhém poločase šel na hřiště Borák místo Nesládka a Tóth střídal Boříka).

Jan Murárik

kladnoborik

Bořík mohl na začátku duelu otevřít skóre

kladnojan

Jan Procházka hrál podhrotového záložníka výtečně. Na konci zápasu se radoval z přesné hlavičky a vyrovnání

kladnotelevize

Televize místního klubu a rozhovor reportéra s trenérem PIhávkem

kladnobrankar

Brankář Štětí po okamžiku, kdy se mimo vápno dotkl rukama míče před dotírajícím Boříkem


Počasí Kladno

Předpověď počasí