Sokol letí vysoko. Hostouň porazila Libiš

Třetí zápas v divizi a Sokol Kladenska je stále bez porážky! Hostouň – Libiš 3:0 (1:0). V tabulce divizní skupiny B patří Sokolu třetí místo.

Vývoj zápasu i vedro byly podobné tomu o den dříve na kladenském SK. Také Hostouňští svého soupeře prvních dvacet minut téměř nepustili ke svému vápnu. Ovšem branek padlo v prvním poločase o něco méně. Ani Novák, ani Vlasatý míč do sítě nedostali. Krásnou střelu z přímého kopu Motlíkovi gólman vyrazil. „Obdivuju hráče, že vydrží hrát ve vysokém nasazení tolik minut vkuse,“ kýval uznale hlavou Jan Neliba, legendární obránce hokejového Kladna, který vzal vnouče na Hostouňské posvícení a zároveň se přišel podívat na svého zetě Tomáše Vlasatého. 

Na další standardní situaci už však hosté byli krátcí. A to doslova, protože skóre otevřel přesnou hlavičkou spíše podsaditý než vysoký Zachariáš. Ostatně ten si mohl proti Libiši připsat hattrick. „V koncovce jsem měl zachovat větší klid, škoda,“ usmíval se nejlepší hráč utkání. Do šaten šli hosté s milosrdným skóre. 

A tleskalo se i dalším brankám. Pokračujícímu tlaku domácích pomohl na začátku druhé půle rozhodčí, který poslal červenou kartou hosty do desíti. Motlík krátce nato zaběhl s míčem téměř k rohovému praporku a poslal parádní centr na Novákovu kopačku. Pro zkušeného záložníka nebyl problém najít správnou cestu mezi tři tyče. Ale nejvíc se přeci jen tleskalo Burantově střele z velkého vápna, která skončila ve vinglu. 

Pokud ve čtvrtém kole doma proti Novému Boru předvedou Hostouňští o malinko lepší výkon (neděle, 17.00 h.), prodlouží v pohodě sérii bez prohry o další zápas. 

„Nemám svým hráčům co vytknout, jsem spokojený. Plníme náš cíl, sbíráme bod po bodu,“ uvedl spokojený Jiří Hondl, šéf klubu. „Hráli jsme dobře na všech postech,“ přidal se k pochvale Jaromír Šilhan, který stále dlí s kolenem na marodce.

Góly: Zachariáš, Novák, Burant

Sestava Hostouně: Petrovič – Vlasatý, Burant, Motlík, Boruta, Marek, Tvrzník, Čurda, Novák, Zeman, Zachariáš (v druhém poločase střídali: Krupička T. za Nováka, Trnka za Zachariáše, Krupička L. za Čurdu, Hanuščík za Tvrzníka, Veverka za Zemana).

Nejlepší hráč podle VK: Zachariáš

Jan Murárik

 

libisobrana

Obrana Hostouně byla téměř bez práce

libisskalni

Skalní fanklub Hostouně

libisveverka

Veverka se objevil na posledních deset minut, ale k pořádnému zakončení se obávaný kanonýr nedostal

libiszacharias

Zachariáš odehrál skvělé utkání, jen těch gólů měl dát i podle sebe víc...

 

tabulelibis


Počasí Kladno

Předpověď počasí