Volejbalisté před první těžkou zkouškou

V Hale BIOS se dnes střetnou kladenští volejbalisté s českou juniorskou reprezentací (16.00 h.). Je to pro ně první těžší zkouška v přípravě na novou extraligovou sezonu.

Junioři se až na Džavoronoka, který je s prvním reprezentačním týmem, v Kladně představí v nejsilnější sestavě. „Junioři jsou pro nás zajímaví jak kvalitou, tak složením týmu. V něm figurují i hráči ze soupisek extraligových mužstev. Pro nás je tohle střetnutí jedinečná možnost, jak se odreagovat od pobytu v posilovně nebo na atletickém oválu,“ říká Milan Fortuník, kladenský kouč.

Ten do týmu začlení také novou akvizici, Poláka Tomka Ruteckiho. Kladenským budou i nadále chybět holandští reprezentanti. Sestava Kladna by dnes měla vypadat takto: na kříži Dillien s Křesťanem, na bloku začnou Zajíček a Trojan, na smeči se představí Hyský a Rutecki, na libero se posune Lenc.  

Další zápasy sehrají Kladenští o víkendu, kdy se zúčastní turnaje v Hradci Králové a následující týden ve čtvrtek jedou k přátelskému duelu do Ústí nad Labem. Do pátku se mohou v týmu objevit další cizinci na zkoušku.

Jan Murárik

volejpolak

Polák Tomek Rutecki

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí