Neporazitelné Kladno

Kladenští volejbalisté opět v přípravném utkání zvítězili. Tentokrát porazili ČZU Praha 3:1. Španěl nemluví, na Fina se čeká. 

Po vyhraném turnaji v Hradci Králové a remíze v Ústí nad Labem, kde jej od výhry vyhnala obsazená hala, tentokrát extraligové Kladno přehrálo v Unhošti další extraligový celek. Navíc pouze v šesti lidech! "Víc nás být ani nemohlo, protože zbytek týmu máme kontrolovaně na různých předem hlášených akcích," narážel trenér Milan Fortuník například na skutečnost, že dva holandští zástupci Kladna bojují ve Světové lize a Zajíček se Syrůčkem měli soukromé povinnosti.

Kladenští svého soupeře v malé unhošťské hale jasně přehrávali, byť se jejich hře dalo leccos vytknout. "Nevadí mi, že špatně přihrajeme, nebo že zkazíme servis, protože to ještě netrénujeme, neboť jsme zkrátka v jiné fázi přípravy. Mně vadí naše chyby vyplývající z nepozornosti," lamentoval kladenský kouč. "Chyběl nám blokař, takže jsme hráli jen s jedním. Nebylo to špatný, ale pořád je co zlepšovat," souhlasí s trenérem Tomáš Hyský.

"První set jsme odehráli perfektně ve všech směrech. Potom mě čím dál tím víc štvalo, že si naši hráči nedokázali mezi sebou říct taktické věci bez koučinku od trenérů," doplnil asistent trenéra Petr Klár. S komunikací na hřišti má největší potíže nová akvizice na zkoušku Španěl Jorge Almansa. "Jorge doplácí na to, že nemluví jinak než španělsky," krčil rameny Milan Fortuník a dodal, že o angažmá Španěla není zatím přesvědčený. Zato prý netrpělivě čeká, jestli Fin Matti Hietanen svoje finanční požadavky vůči Kladnu nesníží na únosnou výši. 

Kladenští sehrají další utkání ve čtvrtek doma s Ústím nad Labem.

Jan Murárik

unhost2

Kladenští volejbalisté zatím válí...


Počasí Kladno

Předpověď počasí