František Kaberle: Hráli jsme dobře, ale pořád je co zlepšovat

Rytíři mají za sebou první výhru v šedesátiminutovém utkání. Porazili Litoměřice a ve středu přivítají Slavii (18.00 h.). Asistent trenéra František Kaberle byl s výkonem spokojený a chválil i mladíky.

Předvedli jste zřejmě nejlepší výkon z dosavadních tří kol. Bude způsob hry proti Litoměřicím návodem, jak zítra přehrát Slavii?
Byl to výkon, kterým se chceme v sezoně prezentovat. Jestli je to návod na Slavii, to uvidíme ve středu večer (usmívá se). Zřejmě výkon proti Litoměřicím je určitá cesta za vítězstvím. 

Je to i tím, že jste měnili sestavu o Kubíka s Matulou?
Sáhnout do sestavy bylo nutné, protože máme zraněného beky Ulrycha. Z juniorky jsme povolali Adama Kubíka a nasadili jsme Frantu Matulu. Oba podle nás odehráli dobrý zápas.

Z velkého množství přesilovek jste využili jedinou. Proč se mužstvo při nich tak trápí?
Mohl bych říct, že je začátek sezony, ale pravdou je, že jsme je hráli příliš komplikovaně. Musíme je zjednodušit, rozhodně víc střílet a tlačit se přitom před brankáře. Kolikrát jsme vystřelili, aniž bychom clonili brankáři výhled… V přesilovkách máme rezervy, ale i ve hře dopředu či dozadu v plném počtu je co zlepšovat. Je dobře, že na to máme do play off dost času.

Zmínil jste nováčka v áčku Adama Kubíka. Po zápase sklízel pochvalu, hrál na debut opravdu dobře. Řekl si tím o pokračování v prvním mužstvu?
Sezona je dlouhá a šanci ještě dostane. Jestli už zítra proti Slavii, to ještě musíme probrat po dnešním tréninku.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí