Petr Ton: Se Slavií musíme urvat jakoukoli výhru

V přípravě se Slavií zažili doma děsivý debakl. Teď nastal čas odvety. Hokejoví Rytíři hostí Pražany od šesti hodin večer. Zkušený útočník Petr Ton varuje před myšlenkami chtít vrátit slávistům devět gólů. Místo toho nabádá k myšlenkám na jakoukoli výhru.

Cítíte z nabitých zkušeností, že výhra a dobrý výkon v zápase s Litoměřicemi může být zlom a mužstvu se bude už více dařit?
Jsem rád, že se dařilo naší druhé lajně, že to Pavel Patera šikovně proházel, ale na zlom k pravidelným dobrým výkonům je pořád ještě brzy. Řekl bych celou první čtvrtinu soutěže… Ani současné panování veder k dobrým výkonům nenahrává. 

V čem nejvíc je pro hokejistu vedro venku přítěží?
Víc se na ledě nadřete. Jeho kvalita ani nemůže být v tomto počasí optimální. A s vedrem souvisí i to, že jsme propocení víc než je obvyklé a kvůli tomu při zápase taháme i větší váhu. Mně spíše než vedro vadí, že nám utíkají začátky zápasů. Například proti Litoměřicím jsme v první třetině hráli tři přesilovky, při kterých jsme mohli strhnout vedení na svou stranu a gól jsme nedali. Naopak jsme šli do kabin s gólem na našem kontě. To se nám nemůže doma stát. Naštěstí jsme ve třetí třetině z přesilovky výhru potvrdili. My zápasy na svou stranu rveme. A proto si nemůžeme dovolit pouštět soupeře do vedení hned na počátku zápasu. Otáčení skóre nás stojí zbytečné síly. V Havířově nás promarněný úvod utkání stál tři body. My se přeci hned v první třetině nesmíme bát o výsledek!

Dnes je venku podobné vedro jako v pondělí. Ovšem do Kladna přijíždí mnohem těžší soupeř, než byly Litoměřice…
A v sobotu nás čeká venku Jihlava, ale to má být už chladněji (směje se). Do zápasu se Slavií vlítneme určitě s větším elánem než v pondělí a určitě nám v tom pomůžou diváci, kterých doufám, že přijde opravdu hodně. Nesmíme mít ale v hlavách, že musíme odčinit debakl v přípravě. Měli bychom myslet jen na jakoukoli výhru za tři body.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí