Rytíři vrací Slavii úder a získávají další tři body

Rytíři vyhráli napínavý zápas s dosud neporaženou HC Slavií Praha 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) a spravili si tak reputaci po prohraném přípravném zápasu. Že by Kladeňákům odstartovala tříbodová série? 

Kladenští hráči začali zápas se Slávií s jednou jedinou myšlenkou: pomstít se za poslední bolestivou prohru. Hosté si ale Rytíře hlídali ze všech stran a domácím se příliš nedařilo, což potvrdil i počet střel na bránu 1:6. Až v deváté minutě se Davidu Tůmovi naskytla obrovská příležitost, která skončila pouze početní výhodou pro Kladno. Přesilová hra však domácím hráčům neskutečně sedla a ve třetím pokusu se podařilo Petru Tonovi hostujícího Hyláka prostřelit. První vstřelený gól rozproudil hru a oba brankáři měli plné ruce práce. Endorfiny nabití Rytíři, kteří rázem obrátili skóre i v počtu střel na 14:10, pak udělali početnému fanklubu další radost, když se v patnácté minutě trefil Peter Jánský a navýšil tak vedení na 2:0. 

„Patýsovi to na střídačce sluší,“ řekl s úsměvem jeho bývalý spoluhráč Otakar Vejvoda mladší a dodal, že ho na chvíli napadlo, že by si rád zase s Burgrem a Tonem zahrál.

Ve druhé periodě ohrozili Rytíři svůj dvoubrankový náskok několika vyloučeními, a to se jim také stalo osudným. Ve třicáté minutě se převaha dvou hráčů projevila a David Šafránek vstřelil za Slavii první gól. Ani jeden tým ale neusnul na vavřínech. Hra se přelévala, šance střídala šanci a fanoušci obou týmů mohli být mnohdy až na hranici infarktu. 

Ani ve třetí třetině domácí nezaháleli a několika pěknými střelami procvičili Hylákovy reflexy. Tůma ani Cetkovký však pražského brankáře nepřekonali. I Cikánek předvedl v několika pěkných akcích, že není ve vůbec špatné formě. Nadějně vypadala také akce domácího Růžičky, který spatřil před brankou Tenkráta. Ten byl však zblokován hostující obranou a pokus se tak nepodařilo zakončit. Až v padesáté první minutě zaplavila stadion vlna nadšení, když se Ladislavu Zikmundovi podařilo tečovat a kotouč se ocitl za zády hostujícího brankáře. Pražané se odmítali smířit s prohrou a minutu před koncem zápasu odvolali Hyláka z brány. A risk se jim také vyplatil. Třicet osm sekund před koncem zápasu vzkřísil Henri Tuominen slávistické naděje.. Kladenštví hráči však vypjatou situaci zvládli a z dnešního utkání si odnesli zasloužené tři body.

Příští utkání odehrají Rytíři Kladno v sobotu 17. 9. s HC Dukla Jihlava v 16.00 hod v Jihlavě. 

Počet diváků: 2368

Branka a nahrávky: 10. Ton (Cetkovský), 15. Jánský (R. Přikryl, Strnad), 51. Zikmund (Ulrych, Cetkovský) – 30. Šafránek (M. Drtina, Knot), 60. Tuominen (Dragoun, Knot)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava, D. Růžička, J. Drtina, Repe, Ulrych, Ptáček, F. Matula – Tenkrát, Burger (C), Ton – Pekr, Machač, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Zikmund, Kubík, Cetkovský.

HC Slavia Praha: Hylák (Frodl) – M. Drtina, Knot, Hraško, A. Růžička, Štebih, Valík, Duda – Chlouba, Tuominen, Dušek – Dragoun (C), Šafránek, Markovič – Kern, Kverka, M. Kadlec – Rys, Kubica, Jiránek.

Barbora Lišková

slaviavprvni

V první třetině byl tentokrát čas i na úsměvy

tabuleslavia

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí