František Kaberle: Je dobře, že se Kubík chytil

Jestli bude asistent trenéra František Kaberle po domácích zápasech Rytířů chodit na tiskovky, zřejmě budou Kladenští vyhrávat. Mezi novináře totiž přišel poprvé v pondělí po výhře nad Litoměřicemi 4:2 i včera po výhře nad Slavií 3:1. Spokojený, usměvavý, chválící, ale samozřejmě i trochu kritizující. Hra Rytířů má totiž ještě pořád delší hluché momenty.

Dva zápasy, dva výborné výkony kladenského mužstva. Udrží Rytíři nastavenou laťku, nebo je ještě opravdu moc brzy na stálé šedesátiminutové kvalitní výkony?
Souhlasím, že jsme měli velmi dobré minuty, ale ještě to nelze brát jako měřítko naší kvality. Tu budeme chtít jako trenéři vidět mnohem stálejší a vyšší. Máme výpadky, kdy v utkání přestáváme hrát, a to se na trénincích snažíme odbourat, abychom hráli dobře celých šedesát minut.

Jak se dá z pozice trenéra donutit hráče, aby neměli delší hluché výpadky?
Tak to by mě taky zajímalo (směje se). Základ je, že víme, proč se to děje. Místo přímočaré hry začnou někteří naši techničtí hráči držet déle puk než je dobré a nejezdí nahoru dolů, ale do stran. A to je na úzkém kluzišti špatně. Tohle si můžeme dovolit na širších plochách. 

Zůstanou jednotlivé lajny pro zápas s Jihlavou ve stejném složení, jako byly proti Slavii?
V tuhle chvíli tohle nedokážu říct.

Byli jste už spokojenější s hrou v přesilovkách?
Je zvláštní, že naše přesilovky stále nejsou ideální, přesto aspoň z jedné gól dáme… Takže účel splní, až tolik tragické nejsou. Samozřejmě postupem času je sehrajeme lépe. 

Mladého Adama Kubíka jste nechali hrát druhý zápas. Opět nezklamal. Nastupuje v lajně se Zikmundem a Cetkovským a daří se jim. Necháte ho tam už nastálo?
Na to, jak je mladý, hraje dobře. Počítáme s tím, že vzhledem k věku u něj přijdou výpadky ve hře, ale nám to vyhovuje. Jak jsem řekl po zápase s Litoměřicemi, nám to, že se chytil, vyhovuje, protože můžeme nasadit sedm obránců a rozložit tak síly. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí