Volejbalisté poprvé padli

Na konci silové přípravy sehráli kladenští volejbalisté odvetné utkání s Ústím nad Labem. Jestliže u svého soupeře na sety remizovali, pak včera ve sportovní hale na domácí palubovce padli 2:3. Je to první prohra v přípravném období, které pokračuje do poloviny října, kdy začíná extraligový program.

Kladenští si dopoledne prošli těžkou zátěží v posilovně a večer čelili agresivní hře Ústeckých. "Už jsme z fyzické přípravy unavení a vítáme, že nás nyní čekají tři dny volna," poznamenal Filip Křesťan a dodal, že teprve teď nadejde v přípravě období pro ladění volejbalových situací. 

Kladenští dokázali v zápase srovnat skóre a protáhnout duel do zkrácené hry, jenomže tu soupeře pojal velmi sebevědomě a domácí přehrál. "Hráli jsme nedisciplinovaně, nemám dobrý pocit," pokrčil rameny asistent trenéra Petr Klár. 

Hlavní kouč Kladna Milan Fortuník přijal porážku jako úděl osudu. Odpoledne totiž řešil prasklou vodu v bytě van Haarlema, který je stále s holandskou reprezentací na Světovém poháru a večer musel skousnout porážku. "Sešlo se několik okolností i kvůli kterým jsme do zápasu šli volněji, než by bylo zdrávo. Prohru jsme si zasloužili. Jako pozitivum hodnotím moment, kdy jsme si vynadali a začali jsme poté hrát o trochu líp. Stále musíme zapracovat na spoustě věcí. Tou zásadní je například blok po servisu. Na bloku jsme komici," uzavřel zápas Milan Fortuník.

Příští týden, v pátek a v sobotu se v kladenské Hale BIOS uskuteční první ročník Poháru primátora Kladna.

Jan Murárik

volejtrener

Trenér popřál Zajíčkovi hezké prožití svatebního víkendu a hráčům daroval tři dny volna 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí