Trenér Pihávek: Hostouň bude štikou divize

Má za sebou emocemi nejvíce protkané utkání na lavičce Kladna. Jeho tým porazil Hostouň těsným rozdílem a jako trenér smekl před výkonem soupeře. Nyní už je ovšem myšlenkami v Novém Boru, kam SK zajíždí v sobotu odpoledne.

Takhle povzbuzovat a hecovat svůj tým jsem vás už dlouho neviděl. Chválil jste hodně nahlas, byl jste prakticky dvanáctým hráčem na hřišti. Jak se na utkání díváte s odstupem?
Nemám pocit, že bych hecoval víc než jiné zápasy (směje se). Soupeř se na nás v prvním poločase nehnal, čekal, co uděláme, a já potřeboval kluky vyhecovat, aby se nenechali ukolébat. Pro naši obranu bylo nejnáročnější zachytávat jejich náběhy. Zvláště pak si museli dát pozor na Zemana, který prokázal fotbalovou kvalitu. 

V čem byl tenhle duel jiný než ostatní mistráky?
V počtu diváků a samozřejmě díky tomu v atmosféře, ve které šel fotbal trochu stranou. Bylo v něm až příliš taktizování. Atmosféře podlehli někteří naši mladíci. Nepředvedli, co je v jejich možnostech. Výraznější výkon jsem čekal od Marka Tótha a Dominika Šímy. Kdyby Marek a Honza Procházka ve druhém poločase proměnili vyložené šance, zápas by měl jiný charakter, jiný dojezd…

Ovšem až na Kroutila, který opět potvrdil gólem svůj střelecký talent…
Na to, že šest týdnů nehrál a teď má za sebou jen několik tréninků, tak zápas odehrál kondičně nad svoje síly. Hrál dobře. Dal gól a vytvořil šanci před druhou brankou. 

V čem jsou podle vás přednosti Hostouně, nováčka divize?
Hostouň má na některých postech kvalitu vyšší soutěže. Ještě jim schází větší sehranost. Až si jim to sedne, stanou se štikou divize. Mančafty, co jsou v tabulce dole, bude porážet a ty nahoře hodně potrápí.

V sobotu jedete do Nového Boru, který ukázal v Hostouni poměrně slušný fotbal. Jak se s tím vyrovnáte?
Trochu spoléháme na to, že Bor hraje líp venku než doma, kde se trápí. Velký pozor si musíme dát na individuality Broschinského a Janů, bývalého kapitána Liberce a mistra ligy. Jeden je střelec a druhý hnací motor týmu. Doufám, že uvidíme pěkný fotbal.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí