Napínavý souboj prohráli Rytíři s hrdostí

Po nesmírně napínavém zápasu prohrávají Rytíři v samostatných nájezdech s SK Horáckou Slavii Třebíč 3:4 (0:0, 2:3, 1:0 – 0:0) a přetrhávají tak vítěznou šňůru. 

Do dnešního zápasu nastoupili Rytíři s vidinou čtvrtého vítězství v řadě a možná i z toho důvodu působil začátek třetiny poněkud opatrně. Více ze hry měli i přesto domácí a v deváté minutě prověřila hostujícího brankáře dobře mířená střela Petra Tona. Tu ale Jekel bez problémů zneškodnil. Kladnu se pak příliš nevyvedla ani přesilová hra, kde se naskytla šance Kubíkovi. U jedné výhody však nezůstalo. Třebíč se nechala na trestnou lavici posadit ještě dvakrát, ani to však skóre nezměnilo a první třetina zůstala bez gólu. 

„Až nastane chladno, bude lepší Kladno,“ dodal s úsměvem k vývoji zápasu Lubomír „Čužák“ Rys. 

Druhá perioda začala mnohem akčněji. Ještě než se stačili Rytíři rozkoukat, vypálil Jan Zdráhal na branku a proměnil vůbec první velkou šanci Třebíče. Poněkud opaření domácí pak nezvládli rozjetou Slavii pohlídat a ve 23. minutě prostřelil Matěj Psota domácího brankáře podruhé. Hned minutu poté využili Rytíři přesilovou hru a Petr Tenkrát snížil na 1:2. Tempo zápasu se ale rozhodně nezpomalilo a gólová chumelenice pokračovala. Kolem nic netušícího Cikánka se ve 32. minutě projel Richard Kristl a nenápadnou střelou přechytračil domácího brankáře. Rytíři i na tento gól bleskurychle odpověděli a střela Jakuba Strnada vrátila na kladenský stadion naději. 

Obrovskou příležitost k dvoubrankovému vedení měla Slavia poté, co rozhodčí odpískal faul na Vondráčka a nařídil trestné střílení. Jmenovanému se však nájezd nevyvedl a Rytíři si mohli zhluboka oddechnout. O slovo se pak přihlásily emoce v podobě vyloučení domácích hráčů a Jurij Repe byl dokonce po změně trestu poslán do kabiny. Přesilové hry však Kladno ustálo a napínavý souboj pokračoval v plném počtu. Domácí se snažili ze všech sil vyrovnat, ale Třebíč si Rytíře hlídala na všech frontách. Ti se tedy rozhodli zariskovat hrou v šesti a opět se ukázalo, že risk bývá mnohdy zisk - půl minuty před koncem se znovu trefil Petr Tenkrát a poslal zápas do prodloužení. 

V nastavených minutách se naskytly šance oběma týmům a domácí Lukáš Cikánek předvedl řadu skvělých zákroků. Petr Tenkrát si zase málem sáhl na hattrick. Přesto však prodloužení góly nepřineslo a o vítězi rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých zvítězila po rozhodujícím nájezdu Richarda Kristla Horácká Slavia.

Příští zápas odehrají Rytíři 24. září v 17.30 hod. s týmem HC Most na stadionu soupeřů. 

Branky a nahrávky: 24. Tenkrát (Cetkovský, Burger), 32. Strnad (R. Přikryl, Ptáček), 60. Tenkrát (Ton, P. Hořava) – 21. J. Zdráhal (R. Erat, T. Vondráček), 23. Psota (Milfait), 32. Kristl (Paták), rozh. náj. Kristl

Počet díváků: 2010

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava, D. Růžička, Repe, J. Drtina, Ulrych, Ptáček, F. Matula – Tenkrát, Burger (C), Ton – Pekr, Machač, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Zikmund, Kubík, Cetkovský.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – J. Zdráhal, Lojek, Bartejs, Niko, Čejka, Schejbal, D. Mikyska – R. Erat (C), Dolníček, T. Vondráček – Huňa, Milfait, Psota – Jan Wasserbauer, Kristl, Dymáček – Paták, Juráň, Všetečka.

Barbora Lišková

trebictabule


Počasí Kladno

Předpověď počasí