František Kaberle: Rozjezd první lajny teprve přijde

Po vydřeném vítězství v Jihlavě vládla v řadách Rytířů včetně jejich trenérů spokojenost. Zato po duelu s Třebíčí přibylo spíše vrásek. Asistent trenéra František Kaberle dumá, proč Kladno prohrává zápas, ve kterém je kvalitativně lepší týmem. 

Zápas s Třebíčí se mnoha fanouškům moc nelíbil. Jak jste ho vnímal na střídačce?
Čekali jsme, kdy v první třetině začneme proměňovat šance, do kterých jsme se dokázali dostat, a nebylo jich málo včetně přesilovek. Ale herně to nebylo pořád ono. Bohužel, nepovedl se nám hned poté vstup do druhé třetiny, když jsme dvakrát inkasovali. Paradoxně až za tohoto stavu jsme začali hrát. 

Tohle byl jeden z těch zápasů, kdy jste vlastně hráli sami proti sobě, kdy soupeře nedorazíte několika góly už v úvodní třetině…
Je to tak. Je to spíš o nás, než o tom, co proti nám hrají soupeři. My jsme Třebíč sami posadili na koně. Postrádali jsme disciplínu jak ve hře, tak v počtu vyloučených. 

Petr Tenkrát vstřelil dva góly. Svědčí to o tom, že se první lajna probudila?
Ještě si myslím, že jejich rozjezd přijde (směje se). Například mně se nejlíp hrálo až po Vánocích (směje se).

V sobotu jedete do Mostu. Patří takový soupeř pro vás do kategorie odpočinkových?
To bývávalo. V současné době se o žádném mužstvu v první lize nedá říct, že si s ním odpočineme. Nemyslím si, že můžeme říct, že jedeme někam pro tutové tři body. Opět nás čeká těžší zápas. Potřebujeme v Mostě vstřelit brzy gól.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí