Rytíř Strnad: Na ledě jsem teď klidnější

Dva poslední zápasy, dva góly. To je bilance útočníka Rytířů Jakuba Strnada (24), který toho na ledě do té doby spíše více najezdil, než nastřílel. Trenéři na něm oceňovali obrovskou černou práci pro tým, nyní začíná být užitečný dvojnásob.

Kdy jste naposledy vstřelil dva góly v zápasech za sebou?
V áčku si na něco takového těžko vzpomenu, protože je to poprvé. Naposled někdy v juniorech (směje se). 

V Jihlavě jste skóroval z trestného střílení, nyní ze hry. Bylo gól dílem náhody, nebo záměr?
Byl to záměr. Na podobné situace se v tréninku zaměřuji. Škoda jen, že jsme zaspali úvod zápasu. Mohl jsem z gólu mít větší radost.

Po suché přípravě o vás kondiční trenér prohlásil, že z Rytířů máte nejlepší kondici i zřejmě největší sílu. Po zápasech vypadáte, že máte chuť hrát dál. Zvládnul byste ještě jednu zápasovou dvacetiminutovku?
Nejsem si jistý, jestli bych ve stejném tempu vydržel ještě dalších dvacet minut (směje se), ale po zápasech se cítím dobře. Možná je to i díky tomu, že si po těch domácích v posilovně přidávám zhruba 45 minutové těžší cvičení. 

Jste znám také svou rychlostí, ovšem také v mnoha případech přitom vypadáte, jako kdyby vám rychlost právě v koncovce překážela. Změnil jste proti Třebíči styl jízdy, nebo jste z rychlosti ubral?
Myslím, že to je spíše tím, že dostávám na ledě dost času. Tohle jsem dřív neznal a snažil se toho hodně stihnout za krátkou dobu. Teď jsem díky důvěře trenérů klidnější. 

Klid v zakončení můžete projevit v dalším zápase v Mostě. Jaké máte s Mostem zkušenosti?
V Mostě se nám nehraje nejlíp. Vzpomínám si na prodloužení. Nic příjemného nás tam nečeká. Určitě nesmíme nastoupit s myšlenkami, že máme dopředu tři body jisté.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí