Sólíčko Honzy Kruliše. Potvrzené vedení

Včerejší zápas s Prostějovem jen potvrdil dominanci Kladna v čele první ligy a zasloužený zisk tří bodů odpovídal předvedené hře.

Přesilovky a jejich využití jsou důležitou součástí hry každého úspěšného mančaftu a já se musím opakovat, přesilovky nám zatím prostě nejdou. První přesilovková formace neustále kombinuje kolem mantinelů a za brankovou čarou, kde jsou schovaní dva hráči, a před brankou operuje v lepším případě jeden hráč, což je v dnešním hokeji prostě málo. Navíc četnost střelby v přesilovkách je opravdu slabá, proto je úspěšnost přesilovek tak malá. Trend současného hokeje je vše na branku, o což se snaží druhá přesilovková formace pokud se usadí ve třetině, a to je určitě cesta správným směrem.

Výsledkově se zatím daří a zdá se, že není třeba nic měnit. Ale není to jen můj pocit, že první útočné formaci to prostě nelepí. A není právě nyní, kdy "o nic nejde", čas vyzkoušet jinou variantu složení útočných formací, třeba posunutím Adama Kubíka do první řady? Někdy stačí opravdu málo a co se zdálo nereálné, najednou funguje. Kladno potřebuje zkušenosti a hokejový um všech tří kluků. Mají toho za sebou tolik a dobře vědí, že pokud se nedaří, je třeba něco změnit. A zatím je času víc než dost.

H.K.    


Počasí Kladno

Předpověď počasí