Kapitán Zajíček: Chci tým dovést k vítězství

Na jaře pobláznil Liberec, teď dostal roli hecíře v Kladně. Blokař Adam „Zajda“ Zajíček (23) jako kapitán povede dnes večer (18.00 h.) kladenské volejbalisty proti Zlínu do prvního boje o extraligové body. 

Když jste po sezoně kývl na nabídku Kladna, měl jste o novém angažmá nějaké představy. Jak se od té doby naplnily?
Mé představy skutečnost naplnila. Je tu opravdu dobrá parta, vidina úspěchu a dlouhodobá perspektiva. Teď uvidíme, jak to půjde v samotných zápasech o body. V přípravě jsme krváceli na tom, že jsme dlouho trénovali nekompletní. Věřím, že jsme za poslední týden všechno vypilovali. 

Když jste přišel, ještě v týmu nebyli Sparidans, Hietanen ani Dillien. Jak jejich přínos pro tým hodnotíte?
Fin měl na čem pracovat, bylo vidět, že delší dobu pořádně netrénoval. Už se jeví dobře. Sparidans je velkým přínosem a bude to jedna z opor týmu. Na přihrávce jsme totiž v přípravě nejvíc hořeli. Druhý nahrávač Dillien se mi herně líbí, jen potřebuje zažít nějaké taktické pokyny. Jako druhý nahrávač je velmi kvalitní a takovou dvojici, jakou tvoří s van Haarlemem, v extralize moc týmů nemá.

Kariéru více méně ukončil blokař Borek Fokt. Hodil by se k vám do dvojice?
Bóru herně tolik neznám. Byl s námi čtyřikrát na tréninku, z toho jsme se dvakrát fotili, takže nedokážu říct, jaké to je vedle něj hrát, jestli to je pro nás v tuto chvíli herně citelná ztráta. Každopádně komplexně jeho nahradit bude velmi těžké. Je to zkušený harcovník a ví, jak s mužstvem pracovat, jak ho vyhecovat i stmelit. 

Hecování je teď na vás…
Na burcování týmu se těším hodně. Nebojím se ničeho, na burcování si věřím. Na tmelení kolektivu se musíme podílet všichni. Jako kapitán od sebe očekávám, že budu podávat výkony, které mužstvo potáhnou. 

Co dnes večer diváci v utkání se Zlínem od svého Kladna uvidí?
Doufám, že dobrý výkon zakončený vítězstvím. Chci vyhrávat a tým dovést k mnoha výhrám.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí