Trenér Pihávek: Soupeře přehráváme po vápno

S herním projevem svého mužstva mezi oběma velkými vápny je spokojený. To se však nedá říct o proměňování šancí. I proto kladenský SK naposledy padl v Brozanech. Ztracené body bude chtít trenér Ivan Pihávek získat nyní s Úvaly. 

Když se ohlédnete za porážkou v Brozanech minulý víkend, našel jste na herním projevu vašeho týmu pozitiva?
Pozitivní bylo to, že jsme soupeře dokázali přehrát. Tlačili jsme se do pokutového území a měli jsme náznaky šancí. Že nedáváme góly, je náš problém. I když jsme možná ten jeden dali, ale rozhodčí písknul ofsajd, tak to musíme respektovat.

Opět vám vyšlo ve druhém poločase střídání a mladíci Tóth se Šímou hru Kladna oživili. Nechtělo je to poslat na hřiště od začátku, nebo dřív?
Hrálo se na těžkém mokrém terénu a soupeř byl utahanější než my. Myslím, že tam šli ve správný čas, jen se nám nepovedlo skórovat. Tóthovu střelu gólman jen s velkou námahou vyrazil a Nesládkův lob odvraceli domácí z brankové čáry. 

Hraje se vám lépe pod tlakem, kdy se od vašeho týmu body za výhru čekají, jako například teď doma s Úvaly?
Hrajeme pořád stejně. Každého soupeře chceme porazit, takže tlak vytváříme sami na sebe dost velký každý zápas. Úvaly prošly kvalitativní změnou a já bych je nepodceňoval. Určitě se jejich hráči neporazí sami. Čekají nás z jejich strany nebezpečné brejkové situace. Ovšem ztracené body z Brozan samozřejmě chceme nyní získat.

Soupeři v čele tabulky vám bodově odskočili. Chcete se za nimi honit?
My hrajeme víkend od víkendu a nic nepovažujeme za nemožné (usmívá se).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí