Změny u Rytířů přinesly dva bodíky

Proházená obrana i útoky, změna na postu gólmana. S novou herní tváří jeli Rytíři do Benátek nad Jizerou a vyhráli v prodloužení 2:1 (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0). Před tristní návštěvou excelovali především oba brankáři a Petr Tenkrát.

Cikánek držel ve výborně rozehraném zápase čisté konto až do třiatřicáté minuty. Domácí Mikyska převzal perfektní příhrávku, najel si zprava k bráně, naznačil nahrávku a zavěsil k vzdálenější tyči. 

Hosty branka nepoložila. Dál se vydávali na zteč Tarkkiho svatyně. Než se jim podařilo Benátky překonat, měl Cikánek plnou výstroj práce. V jeho lapačce skončilo do konce utkání zhruba dvanáct střel, další vytěsnil nad branku, či mu pomohla tyč nebo zneškodnil šikovným pohybem sólový nájezd. 

V padesáté minutě konečně Rytíři protrhli střeleckou mizérii. Hořava se zmocnil puku na modré, zpoza protihráče vypálil a pro Tenkráta už nebyl problém střelu tečovat správným směrem. Kladenské křídlo první lajny si připsalo třetí trefu sezony.

Rytíři svého soupeře zmáčkli. Burgerovi v sólu sklouzl puk z hokejky, Drtina poté vyprášil Tarkkiho betony, Tenkrátovu střelu zkrotil gólman s velkým štěstím, a když jednu z poslední střel základní hrací doby vytěsnil Cikánek do rohu, přehoupl se duel do prodloužení.

Kladenští byli v psychické výhodě, neboť Benátky v takovém případě ještě v této sezoně nezvítězily. A nepodařilo se jim to ani s Kladnem. Sotva nastavený čas začal, našel skulinku v Tarkkiho výbavě znovu Tenkrát. 

Kladenští sehrají další utkání v sobotu proti Havířovu (16.00 h.).

Branky a nahrávky: 33. J. Mikyska (Zeleňák, Kočí) – 50. Tenkrát (P. Hořava, Burger), 62. Tenkrát 

HC Benátky nad Jizerou: Tarkki (Kváča) – Krejčí, Havlín, Mikliš, Kočí, Husa, Zeleňák, Tržický – Hrníčko, Plodek, Vlach – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Chlapík, Prokeš, J. Havel – Bittner, Volf, Bělohorský.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Hořava, Drtina, Repe, Matula, Ptáček, Ulrych, Růžička – Tenkrát, Burger, Machač – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Tůma, Kubík, Ton – Cetkovský, Zikmund, Havlůj.

Diváků: 405!

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí