Zápas ve Svinařově málem skončil trestním oznámením

V utkání 7. kola 3. třídy skupiny A za pěkného podzimního počasí nastoupil domácí AFK Svinařov proti Slavoji Kladno.

Slavoj vlétl do utkání jako tajfun a zejména dvojice útočníků Minas a Kalina docela slušně větrali obranu domácích. Výsledek převahy na sebe nenechal dlouho čekat, ve 14. minutě hezkou přízemní střelou poslal Minas hosty do vedení a nápor Slavoje pokračoval. Ne však dlouho, ve 20. minutě zahrávali domácí přímý kop a rozhodčí Kalík nekompromisně nařídil pokutový kop za držení domácího Dachovského. Za protesty obdržel ŽK hostující brankář Kraus a poté domácí Charvát bezpečně penaltu proměnil.

Hosté ještě přitlačili v útoku, ovšem zapomínali bránit, čehož využívali pozorně a tvrdě bránící domácí k rychlým protiútokům do otevřené obrany. Jeden z nich ve 32. minutě proměnil opět Charvát ve vedení a těsně před přestávkou zvýšil Porazil také z brejku na 3:1. Mezitím ještě ve 22. minutě domácí Pech a ve 29. minutě Charvát obdrželi ŽK za tvrdou hru.

Slavoj však nerezignoval, do druhé půle vystřídal mladíky Kalinu a Böhma, kteří měli z domácích rampasáků respekt, a znovu se vrhl do boje. Vytvořil si slušný tlak, který však trval jen do 65. minuty. Tehdy domácí hráč zahrál rukou v pokutovém území a rozhodčí ukázal na pokutovou značku. Po protestech domácího pomezního laika rozhodčí penaltu odvolal pro údajný předchozí ofsajd!

Hosté se tímto rozhodnutím nechali hloupě rozhodit, zbytek zápasu dohráli v útlumu a vršili chybu za chybou. Bylo jen otázkou času, kdy s chutí a dobře hrající domácí své vedení navýší. Než-li k tomu došlo, stojí za zmínku dva momenty. V 70. minutě hostující Hroneš doslova "přejel" jednoho z domácích a o tři minuty později domácí Kolařík kopl do hlavy hosta Matouška. Oba tyto zákroky rozhodčí ocenil žlutou kartou, což podle některých přítomných diváků bylo směšné, neboť to byly zákroky hodné trestního oznámení!

V 75. minutě brankář Slavoje Kraus vykopl míč přímo na nohu Porazila, který s míčem jen pár kroků popoběhl a hravě zvýšil na 4:1 a v 80. minutě tentýž hráč dovršil hattrick, když na půlce sebral míč Matouškovi, mazal s ním na branku a s přehledem zakončil, aniž by se ho někdo z odevzdaných Slavojáků pokusil pronásledovat. Krátce na to rozhodčí Kalík o několik minut dříve utkání ukončil, čímž vysvobodil trápící se Slavoj, ale hlavně sebe. "Zápas se mu vůbec nepodařil, kupil chybu na chybu na obou stranách a může být rád, že vše nakonec proběhlo v poklidu, za což je třeba pochválit oba týmy," sdělil jeden z diváků.

Domácí: Kolařík Jan - Kolařík Štěpán ,Gutheis, Pech, Králíček, Kolařík Filip, Kasíl, Čechvský Jakub, Bučo (46. Kutil), Charvát (81.Froněk), Porazil (82. Čechovský Jiř.)

Hosté: Kraus - Kovář, Böhm (46. Vávra), Kalina (46. Bokr, 77. Schönherr), Matoušek, Štefek, Hroneš (77. Rejcha), Minas, Vlk, Tůma (46. Blaškovec), Nový.

- red -

022

023

024

025

029

030

034

         


Počasí Kladno

Předpověď počasí